Uhreiksi valittuja vanhuksia seurattiin kaupasta – lompakkovarkauksia tehtaillut mies vangittiin

Vangittu ulkomaalainen mies lähestyi vanhuksia muka avun tarpeessa ja pyrki lähikontaktiin.

Vangittu ulkomaalainen mies lähestyi vanhuksia muka avun tarpeessa ja pyrki lähikontaktiin. (Kuvituskuva AOP)

Neljäntoista lompakkovarkauden kohteena olivat iäkkäämmät ihmiset.

LOMPAKKOVARKAUDET Itä- Uudenmaan, Helsingin ja Hämeen poliisilaitosten alueilla tapahtui alkuvuoden 2019 aikana 14 lompakkovarkautta, joissa kaikissa kohteina olivat iäkkäämmät ihmiset.

Tekotapa kaikissa tapauksissa oli samankaltainen, eli epäilty tekijä oli lähtenyt seuraamaan uhrikseen valitsemiaan henkilöitä muun muassa kaupasta, lähestynyt heitä avun tarpeessa, pyrkinyt lähikontaktiin tai yhdessä tapauksessa jopa pyrkinyt väkisin uhrin asuntoon. Kaikissa tapauksissa uhreilta anastettiin lompakot.

Tapauksista on rikosilmoituksia kirjattu Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle seitsemän, Helsingin poliisilaitokselle neljä ja Hämeen poliisilaitokselle 3. Kaikkien tapausten tutkinta on päätetty keskittää nyt Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikostutkintaan.

Epäillyn tekijän, vuonna 1993 syntyneen ulkomaalaisen miehen, jäljille päästiin poliisilaitosten hyvän yhteistyön ansiosta sekä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen sektorien välisen saumattoman tiedonvaihdon ja yhteistyön tuloksena.

Epäilty mies on eilen vangittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä useisiin varkauksiin. Syytteen nostamisen määräpäivä on 25.4.2019.

Lue myös: Pieni, tumma mies kyselee neuvoja kartan kanssa – vanhemmilta naisilta viedään samalla lompakot

Kommentoi Facebookissa