Uhri ryöstettiin julmaa väkivaltaa ja metalliputkea käyttäen – viidestä tekijästä vain yksi on täysi-ikäinen

Poliisin mukaan huolestuttava piirre teossa on julman väkivallan lisäksi erityisesti epäiltyjen nuori ikä. (Kuvituskuva Poliisi)

Poliisi on saanut kiinni Raision väkivaltaisesta ryöstöstä epäillyt tekijät.

RYÖSTÖ Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt Raisiossa lauantaina tapahtuneen ryöstön. Raisiossa ryöstettiin 5. helmikuuta mies väkivaltaa käyttäen. Uhrin päälle kävi viisi henkilöä, jotka veivät häneltä väkivaltaisesti omaisuutta muun muassa metalliputkea käyttäen.

Lounais-Suomen poliisi on tutkinut asiaa törkeänä ryöstönä. Poliisi on esitutkinnassa tavoittanut kaikki viisi tekoon osallistunutta nuorta. Rikoksesta epäiltynä on viisi 15–18-vuotiasta poikaa, joista vain yksi on täysi-ikäinen.

– Niin sanotut päätekijät ja teon alulle panijat tulivat paikalle pääkaupunkiseudulta. Huolestuttava piirre teossa on julman väkivallan lisäksi erityisesti epäiltyjen nuori ikä sekä teon suunnitelmallisuus. Uhriksi joutunut mies valittiin satunnaisesti, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Kosunen.

Poliisi on suorittanut tapauksessa kiinniottojen ja pidätysten lisäksi myös kotietsintöjä. Epäillyistä yksi, ainoa täysi-ikäinen, vangittiin tänään perjantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Lisäksi tutkinnanjohtaja on määrännyt kaksi alaikäistä epäiltyä matkustuskieltoon pääkaupunkiseudulla.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa, minkä jälkeen asia etenee syyteharkintaa.

Lue myös: Ulkomainen rikollisryhmä iski – repi irti kylmäasemien automaatteja ja ajoi liikehuoneistojen ovista läpi

Kommentoi Facebookissa