Ukraina voitti maailmanmestaruuden jalkapallossa – maalle urheilua isompi asia

Ukraina voitti U20 MM-kisojen loppuottelussa Etelä-Korean 3-1

Ukraina voitti U20 MM-kisojen loppuottelussa Etelä-Korean 3-1. (Kuva Pexels)

Ukraina on voittanut jalkapallon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

JALKAPALLO Puolassa pelatussa jalkapallon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa nähtiin kaksi yllätysjoukkuetta. Ukrainan ja Etelä-Korean selviytymistä loppuotteluun harva osasi veikata.

Yllätysjoukkueiden finaalissa Lodzissa Ukraina pehmitti korealaiset 3–1. Lee Kang-in maalasi Etelä-Korean johtoon rangaistuspotkusta jo viidennellä minuutilla, mutta sen jälkeen ohjat otti Ukraina. Vladislav Supriaha teki kaksi maalia ja kolmannen maalin viimeisteli toisen jakson lopulla Heorhei Tsitaishvili upealla yksilösuorituksella.

Ukrainan nuorten maajoukkueet ovat viime vuosina pelanneet vahvasti, mikä kertoo maan pelaajakehityksen erinomaisesta tasosta. Vaikka

Ukraina käy maan itäosassa sotaa venäläisten varustamia venäläisvaltaa kannattavia separatisteja vastaan, riittää maan jalkapalloon taloudellisia resursseja. Kiovan Dynamon ja muiden maan huippuseurojen akatemiat ovat laadukkaita.

Nuorten maailmanmestaruus on Ukrainalle iso asia. Maan tilanne on ollut Venäjän operoimien sotatoimien takia kaoottinen, joten mestaruus symboloikin ukrainalaisille maan taistelutahtoa ja selviytymistä vaikeassa paikassa.

Pronssia MM-turnauksessa voitti Ecuador kukistettuaan pronssipelissä Italian jatkoajalla 1–0. Välierissä Ukraina oli voittanut Italian 1–0 ja Etelä-Korea Ecuadorin 1–0.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ilves puolustaa futiksessa muut nurin – yksi mestaruus tuli jo

Kommentoi Facebookissa