Ilves puolustaa futiksessa muut nurin – yksi mestaruus tuli jo

Jarkko Wiss valmensi Ilveksen 2019 Suomen Cupin mestaruuteen

Jarkko Wiss valmensi Ilveksen 2019 Suomen Cupin mestaruuteen. (Kuva Veikkausliiga)

Veikkausliigan kärkijoukkue FC Ilves juhlii jalkapallon Suomen Cupin mestaruutta.

JALKAPALLO Tampereen FC Ilves voitti jalkapallon Suomen Cupin finaalissa lauantaina IFK Mariehamnin 2–0. Matias Ojala teki Ilveksen avausmaalin 30. minuutilla ja toisen maalin viimeisteli Tatu Miettunen 44. minuutilla.

Ottelua isännöinyt IFK Mariehamn kompastui siihen, mihin moni muukin joukkue on tällä kaudella kompastunut Ilvestä vastaan. Ilves puolustaa inhottavan tehokkaasti, eikä vastustajalle tahdo löytyä hyökkäyksissä tilaa.

– Pelasimme mielestäni hyvän ensimmäisen jakson, mutta olimme silti tappiolla 0–2. Ensimmäisen maalin tekeminen olisi ollut todella tärkeää. Toisella jaksolla Ilves pelasi sitten todella hyvin ja piti johdostaan kiinni. Vastustaja oli tänään todella hyvä, mutta totta kai finaalin häviäminen on iso pettymys, kommentoi IFK Mariehamnin valmentaja Peter Lundberg Veikkausliigan verkkosivujen mukaan.

Ilves johtaa Veikkausliigaa. Se on tehnyt kymmenessä ottelussaan vain yhdeksän maalia, mutta omiinkin on mennyt vain neljä maalia. Ilves on tällä kaudella hävinnyt vain kerran.

Ilveksen menestyksen taustalla on joukkueen päävalmentajan Jarkko Wissin organisoima kurinalainen puolustuspeli. Ilveksen linjojen taakse palloa on todella vaikeaa saada. Joukkue pelaa puolustuksen kautta ja hyökkää harvemmin.

Suomen Cupin mestaruus takasi Ilveksen paikan eurokentille. Mahdollisuuksia olisi historialliseen tuplaan.

– Pelaajat asettivat ennen kauden alkua tavoitteeksi europaikan. Se on nyt cup-voiton myötä saavutettu. Miten tästä eteenpäin sitten, se jää nähtäväksi. Ehkä me lähdemme vähän rohkeammin hyökkäämäänkin, tosin niin teimme jo edellisottelussa Interiä vastaan ja nyt jälleen täällä, kommentoi Wiss Veikkausliigan verkkosivuilla.

Ilvekselle Suomen Cupin mestaruus oli seurahistorian kolmas. Aiemmat mestaruudet olivat tulleet vuosina 1979 ja 1990.

Jalkapallon Suomen mestaruuden Ilves on voittanut 1983. Silloin joukkueessa pelasi legendaarinen Ari Zico Hjelm.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajilla EM-paikka täysin omissa käsissä – neljä voittoa voi riittää

Kommentoi Facebookissa