Ultrakevyt lentokone putosi järven jäälle – ohjaaja ei loukkaantunut onnettomuudessa

Paikalla olleiden poliisien mukaan onnettomuuskoneen ohjaaja ei loukkaantunut tapauksessa.

Paikalla olleiden poliisien mukaan onnettomuuskoneen ohjaaja ei loukkaantunut tapauksessa. (Kuva AOP)

Kuuden lentokoneen ryhmä oli lennossa muodostelmassa putoamispaikan päällä.

ONNETTOMUUS Hyrynsalmella putosi ultrakevyt lentokone Hyrynjärven jäälle lauantaina. Poliisille tuli klo 12.59 hätäkeskuksen kautta tehtävä, jonka mukaan pienlentokone on joutunut tekemään pakkolaskun

Kainuun Pelastuslaitos nouti lentäjän pintapelastajien avulla ensihoidon tarkastettavaksi, sekä hinasi köysien avulla lentokoneen kuivalle maalle. Pelastuslaitos kertoi käyttäneensä varmuuden vuoksi apunaan hydrokopteria, koska jäätilanne on keväällä arvaamaton. Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Raisa Korhonen sanookin, että järven rannat olivat jo osittain sulat.

Paikalla olleiden poliisien mukaan onnettomuuskoneen ohjaaja ei loukkaantunut tapauksessa. Lentokone vaurioitui potkuristaan ja laskutelineistään jonkin verran. Onnettomuudesta ei aiheutunut kuitenkaan esimerkiksi polttoaineen leviämistä vesistöön.

Poliisi sai tapahtumapaikalla myös tietää, että pudonnut kone oli yksi kuuden lentokoneen ryhmästä, joka oli ollut lennossa muodostelmassa putoamispaikan päällä. Pakkolaskun tehnyt kone oli joutunut ohjaajan mukaan muiden koneiden jättöpyörteeseen, jonka takia kone oli menettänyt ohjattavuutensa ja ohjaaja oli joutunut tekemään pakkolaskun.

Poliisi tutkii onnettomuuden johtaneita syitä.

Lue myös: Ultrakevyen lentokoneen moottori sammui ilmassa – ohjaaja teki pakkolaskun viljapellolle

Kommentoi Facebookissa