Upea päivä Suomen futikselle! – HJK ja KuPS jatkoon europeleissä

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK eteni Eurooppa-liigan karsinnan päätöskierrokselle ja varmisti paikkkansa Konferenssiliigaan. KuPS eteni Konferenssiliigan karsinnan päätöskierrokselle.

JALKAPALLO Veikkausliigan joukkueilla oli loistava torstai europeleissä. HJK eteni Eurooppa-liigassa viimeiselle karsintakierrokselle ja KuPS otti puolestaan paikan Konferenssiliigan viimeiselle karsintakierrokselle.

HJK eteni jatkoon voitettuaan azerbaidzhanilaisen Neftchi Bakun Helsingissä 3-0. Ensimmäinen osaottelu oli päättynyt 2-2, joten HJK vei voiton yhteismaalein 5-2.

Ensimmäinen puoliaika oli HJK:lta vielä vaatimaton, mutta toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Vaihdosta sisään tullut Riku Riski pääsi heti maalipaikkaan ja viimeisteli HJK:n 1-0 -johtoon. Filip Valencic antoi syötön.

Noin tunnin kohdalla HJK:lle tuomittiin rangaistuspotku. Roope Riski pamautti pallon verkkoon.

Lopussa Roope Riski teki vielä kolmannen maalin. HJK:n paremmuudesta ei lopulta ollut epäselvyyttä.

Voitollaan HJK varmisti paikkansa Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Mutta HJK pääsee yrittämään paikkaa Eurooppa-liigaankin. Vastassa on playoff-kierroksella turkkilainen huippuseura, istanbulilainen Fenerbahce.

KuPS pelasi Kazakstanissa Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa kazakstanilaista FC Astanaa vastaan. KuPS voitti toisen ottelun uskomattomien käänteiden päätteeksi maalein 4-3 ja voitti otteluparin yhteismaalein 5-4.

Vielä avausjaksolla näytti kuopiolaisten kannalta huonolta, kun FC Astana karkasi jo 2-0-johtoon. KuPSin Lucas Rangel kavensi 1-2:een heti toisen jakson alussa, mutta vain hetkeä myöhemmin Astana sai kolmannen maalin.

Sen jälkeen alkoi KuPS:n uskomaton nousu. Lucas Rangel teki kaksi maalia ja Janis Ikaunieks teki 4-3-maalin 77. minuutilla.

KuPS joutuu playoff-kierroksella kovaan haasteeseen. Vastaan tulee nimittäin Bundesliigan huippujoukkue Union Berlin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:lla hurja panos torstaina – kauden tärkein ottelu toistaiseksi

Kommentoi Facebookissa