HJK:lla hurja panos torstaina – kauden tärkein ottelu toistaiseksi

Toni Koskela jatkaa HJK:n päävalmentajana kaudelle 2023 asti.

Toni Koskela jatkaa HJK:n päävalmentajana kaudelle 2023 asti. (Kuva HJK)

Jos HJK voittaa torstaina Neftcin, varmistaa se paikkansa ainakin Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

JALKAPALLO HJK isännöi torstaina yhtä lähiaikojen isoimmista otteluistaan, kun joukkue kohtaa Helsingissä pelattavassa Eurooppa-liigan karsintaottelussa Neftci Bakun. Voitolla HJK varmistaisi paikkansa uuden eurosarjan Konferenssiliigan lohkovaiheessa ja pääsisi vielä hakemaan paikkaa myös Eurooppa-liigan lohkovaiheesta.

Ensimmäinen ottelu Bakussa päättyi 2-2. Nykyään vierasmaaleja ei enää huomioida, joten toisenkin ottelun päättyessä tasan haettaisiin ratkaisua jatkoajalta ja tarvittaessa rangaistuspotkukilpailussa.

– Neftcillä on tosi hyviä yksilöitä. Hyökkäyspään hyvä kombinaatiopelaaminen jäi mieleen. Jos heille antaa liikaa tilaa, he pystyvät luomaan paikkoja kuin tyhjästä, HJK:n puolustaja Miro Tenho arvioi vastustajaa HJK:n tiedotteessa

HJK on onnistunut kesän euro-otteluissaan erinomaisesti maalinteossa. Joukkue on tehnyt 12 maalia viiteen peliin.
Tenhon mukaan kaikessa tekemisessä on hyvä meininki:

– Hyvä fiilis ja usko omaan tekemiseen on näkynyt treeneissä, ja ollaan mielestäni saatu ne hyvin siirrettyä myös pelikentille. Joka jätkä painaa kovin duunia yhteisen tavoitteen eteen.

Vaikka Bakun ottelussa ei tullut voittoa, piti Tenho sen ottelun antia positiivisena.

– Bakussa olimme mielestäni hallitsevampi osapuoli lähes koko ottelun ajan, ja pystyimme aiheuttamaan heidän puolustukselleen hankaluuksia omalla tekemisellämme.

HJK:lle iloinen asia on kotiyleisö. Katsojia saa päästää otteluun koronapandemiasta huolimatta.

– Kotiyleisön kannustus luo sen viimeisen buustin joukkueelle, sekä saa myös vierasjoukkueen hermostuneemmaksi. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle ja luodaan yhdessä tapahtuma, jota muistellaan vielä tulevaisuudessakin, Tenho sanoi.

Vaikka HJK häviäisi Netfcille, pääsisi se mukaan vielä Konferenssiliigan viimeiselle karsintakierrokselle. Pääsy Konferenssiliigaan toisi HJK:lle ison rapapotin, mutta Eurooppa-liigan paikka tietysti vieläkin enemmän rahaa.

HJK johtaa Veikkausliigaa yhdeksän pisteen erolla toisena olevaan KuPSiin hävittyään tällä kaudella vain yhden ottelun. Tiistaina HJK ilmoittikin tehneensä kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentajansa Toni Koskelan kanssa. Koskela on valmentanut HJK:ta keväästä 2019 lähtien.

KuPS pelaa torstaina Konferenssiliigan karsintaa Kazakstanissa. Siellä vastassa on FK Lokomotiv Astana, jonka kanssa KuPS pelasi ensimmäisessä osaottelussa 1-1 tasapelin.

Astana lähtee kotiotteluunsa suosikkina, mutta KuPSilla on voittoon ihan realistinen sauma.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lionel Messi lähti – itkut itkettiin, kun raha ratkaisi

Kommentoi Facebookissa