Urheilu on parasta paikan päällä? – Paavo Arhinmäen toimittajapesti kuohuttaa

Paavo Arhinmäki toimi kulttuuri- ja urheiluministerinä 2011-14

Paavo Arhinmäki toimi kulttuuri- ja urheiluministerinä vuosina 2011-2014 (Kuva AOP)

Paavo Arhinmäki pääsi katsomaan Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan MM-karsintaottelua paikan päälle toimittajan roolissa.

JALKAPALLO Helsingin Olympiastadionilla keskiviikkona pelattuun Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan väliseen jalkapallon MM-karsintaotteluun ei koronapandemian takia päästetty yleisöä. Median edustajia paikan päälle kuitenkin päästettiin.

Paikan päällä Olympiastadionilla tavattiin yllättävä median edustaja. Kansanedustaja ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja, entinen kulttuuri ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki oli akkreditoitunut tapahtumaan toimittajan roolissa.

Keskiviikkona puolisen tuntia ennen MM-karsintaottelun alkua Vasemmistoliitto julkaisi tiedotteen, jossa ilmoitti, että ”Vasemmistoliitto hyväksyy kontakteja rajoittavan lain antamisen eduskuntakäsittelyyn”. Tiedotteessa todettiin, että ”Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on huolissaan vakavasta epidemiatilanteesta. Nyt tarvitaan lisärajoituksia, jotta ihmisten terveys ja sairaanhoidon kantokyky saadaan turvattua”.

Puolisen tuntia myöhemmin Arhinmäki julkaisi kuvan, jossa osoitti olevansa Olympiastadionilla paikan päällä. Se herätti tietysti paljon tunteita.

Kritiikki oli myrskyisää. Monet hämmästelivät Arhinmäen harkintakykyä pandemian keskellä.

Arhinmäki itse kommentoi kohua seuraavasti:

– Jos joku ihmettelee, miksi olen paikalla, niin olen sekä jalkapallokirjailija että Kansan Uutisten pitkäaikainen jalkapallo-avustaja. Tästäkin ottelusta tulee lehteen analyysini.

Torstaiaamuna Kansan Uutiset julkaisikin Arhinmäen otteluraportin. Arhinmäki oli siis todistetusti työtehtävissä.

Arhinmäki on tunnettu jalkapallofani. Hän on myös tietoisesti rakentanut julkisuuskuvaansa jalkapallon kautta.

Jalkapallotoimittajana Arhinmäki on profiloitunut julkisuudessa vähemmän. Ainakaan viime vuosina häntä ei ole nähty paikan päällä akkreditoituneena toimittajana, kun yleisöä on päästetty peleihin paikan päälle.

Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan ottelussa työtehtävät kelpasivat Arhinmäelle. Joku voisi kysyä, että oliko syy siinä, että toimittajapesti oli ainoa keino päästä nauttimaan ottelutapahtumasta livenä? Sanontahan kuuluu, että urheilu on parasta paikan päällä.

Toimituksissa on koronan takia etätyösuosituksia. Kontaktien välttämiseksi kirjoittavat toimittajat käyvät urheilutapahtumissa työtehtävissä nykyään vähemmän.

Poikkeusolojen keskellä kirjoittava media kykenee tekemään otteluraportteja ja analyyseja kotikatsomonkin kautta. Haastattelut on mahdollista hoitaa puhelimitse tai Teams-yhteydellä.

Viime viikkoina koronatilanne on Suomessa vain pahentunut. Tämän seurauksena valtiovalta antaa kansalaisilleen tiukkoja etätyösuosituksia.

Monissa urheilutoimituksissa etätyösuosituksia noudatetaan myös urheilutapahtumien suhteen. Jokainen voi lukea Arhinmäen Kansan Uutisten raportin ja arvioida, olisiko vastaavan jutun voinut tehdä etätyöpisteeltä. Pelaajien tai valmentajien kommentteja raportissa ei ollut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Veronmaksajille valtava lisälasku Olympiastadionista – katsojat kurkkivat pylväiden takaa

Kommentoi Facebookissa