Urheiluviikko kertoo Tomi Petrescun ripustavan nappulakengät naulaan – ”Ei ole enää oikein syytä jatkaa”

Viimeisen kautensa JJK:ssa pelanneelle Tomi Petresculle jäi parhaat muistot alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta.

Viimeisen kautensa JJK:ssa pelanneelle Tomi Petresculle jäi parhaat muistot alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta. (Kuva AOP)

Entinen Veikkausliigan ja juniorimaajoukkueiden maalitykki lopettaa uransa.

JALKAPALLO Pitkän kokemuksen jalkapallokentillä omaava Tomi Petrescu, 32, kertoo Urheiluviikolle, että hän lopettaa pelaajauransa.

– Suomessa olen melkeinpä voittanut kaiken mahdollisen, ja ulkomaatkin on nähty. Ei ole enää oikein syytä jatkaa. Pelasin 17 vuotta ammattilaisena. Se on aika pitkä aika, Petrescu perusteli ratkaisuaan.

Viimeisen kautensa Petrescu pelasi Jyväskylän Jalkapalloklubissa, joka putosi kauden päätteeksi Ykkösestä Kakkoseen. Päättyneellä kaudella Petrescu ei pystynyt juurikaan pelaamaan.

– SI-nivelessäni on ollut rasitusmurtuman alkua talvesta asti. En halua, että selkäni menee sellaiseen kuntoon, että se on ongelma koko loppuelämäni ajan.

Vaikka Petrescu ei aio enää pelata ammatikseen, aikoo hän olla mukana futismaailmassa.

– En kuitenkaan ammattipelaajana. Aion hyödyntää pelaajaurani aikana muodostamiani vahvoja suhteita ulkomaille, auttaa FC Blackbirdin keskisuomalaisia pelaajia eteenpäin ja olla vahvasti mukana Blackbirdin toiminnassa muutenkin.

Ei ole sattumaa, että Petrescu on kiinnostunut nimenomaan Blackbirdistä. Blackbirdin puheenjohtajana toimii Tomin isä Nellu Petrescu.

Petrescu aloitti uransa JJK:n junioreissa, joista hän siirtyi englantilaisen Leicesterin riveihin. Leicesterissä hän sai vyölleen yhden edustusjoukkueen ottelun. Ulkomailla Petrescu edusti myös italialaista Ascolia, kreikkalaista Panthrakikosia ja romanialaista CSMS Iaşia.

Suomessa hän pelasi JJK:n lisäksi monissa muissakin seuroissa, kuten FC Interissä, Tampere Unitedissa, Hongassa ja Ilveksessä.

– Seurajoukkueajoilta parhaat muistot on Leicester Citystä ja Tampere Unitedista. Oli hienoa päästä pelaamaan suuren yleisön edessä Leicesterin paidassa. Tampere Unitedin kanssa pärjäsimme tosi hyvin Suomessa, ja europelitkin menivät hyvin.

Petrescu pelasi kaikissa eri junnumaajoukkueissa, joissa hän saavutti myös menestystä.

– Parhaat muistot on tietysti alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta, kun pääsimme mukaan EM-kisoihin. Itse EM-kisat jouduin jättämään väliin loukkaantumisen takia, mikä ei tietystikään ole hyvä muisto.

Petrescu pelasi kaikissa EM-kisapaikkaan johtaneissa karsintapeleissä.

– Jos oikein muistan, niissä taisin olla meidän joukkueen tehokkain pelaaja maaleissa ja maalisyötöissä mitattuna. Ja tietysti hyvä muisto on myös se, kun olin maajoukkueen mukana, Petrescu sanoi viitaten vuoden 2009 harjoituspeliin, jolloin Suomi kohtasi Portugalin.

Huuhkajien silloinen päävalmentaja Stuart Baxter valitsi Petrescun joukkueeseen, joka hävisi Portugalille Cristiano Ronaldon rangaistuspotkumaalilla. Petrescu ei päässyt ottelussa kentälle, minkä takia virallisista papereista hänelle ei löydy merkintää A-maajoukkuepelistä.

Lue myös: Huuhkajien menestys Kansojen liigassa ilahduttaa Robin Lodia – ”Kopissa raikuu Suomipoppi”

Kommentoi Facebookissa