Uudellamaalla kielletään yli 20 hengen yleisötilaisuudet – ”Välttämätöntä heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi”

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin.

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin. (Kuva Fotolia)

Rajoituksilla pyritään rauhoittamaan tautitilanne ja välttämään tiukempien ja rajoitusten tarve.

KORONAVIRUS Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kokoama koronakoordinaatioryhmä on todennut pääkaupunkiseudun olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa ja muilta osin sairaanhoitopiirin alueen olevan kiihtymisvaiheessa.

Jotta epidemiatilanne voidaan saada hallintaan, Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös tulee voimaan maanantaina 23.11. ja on voimassa kolme viikkoa, 13.12.2020 saakka.

Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Juttuvinkki: Koronakriisin vaikutukset näkyvät lasten hädässä – ”Kriisi tuonut esiin järjestelmämme heikkouksia”

Tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat alueella välttämättömiä, koska tautitilanne on heikentynyt tähänastisista rajoituksista huolimatta. Marraskuun ajan alueella on voinut järjestää yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos niissä on noudatettu ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.

Kieltämällä kokonaan yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa kolmen viikon ajaksi pyritään välttämään tarve tiukemmille ja laajamittaisemmille rajoituksille. Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin. Sairaanhoitopiirit ja kunnat voivat antaa yksityistilaisuuksien järjestämisestä suosituksia, joita jokaisen on aluehallintoviraston mukaan syytä noudattaa omalta osaltaan.

Lue myös: Koronarokotuksen saajajärjestys kerrottiin – terveydenhuollon henkilöstö, ikääntyneet sekä riskiryhmät

Kommentoi Facebookissa