Uudenmaan tarkastuspisteillä käännytettiin 700 ajoneuvoa – ”Maakuntarajalla on käynyt useita kokeilijoita”

Liikkumisrajoituksia valvotaan tarkistuspisteillä ja liikkuvasti ympäri vuorokauden 19. huhtikuuta saakka.

Liikkumisrajoituksia valvotaan tarkistuspisteillä ja liikkuvasti ympäri vuorokauden 19. huhtikuuta saakka. (Kuva AOP)

Poliisi kehottaa välttämään toimintaa, joka hidastaa liikennettä turhaan.

KORONAVIRUS Uudenmaan maakuntarajan tarkastuspisteillä on tarkistettu lauantaina 13 233 ajoneuvoa kello 00.00­–18.00 välisenä aikana. Niistä 671 on jouduttu käännyttämään. Valmiuslain rikkomisesta on annettu edelleen vain yksi sakko. Junamatkustajia on ollut 628, ja heistä 12 on käännytetty. Matkustajamäärät ovat olleet junissa hyvin maltillisia.

– Maakuntarajalla on käynyt ajoneuvoilla useita kokeilijoita, jotka ovat yrittäneet päästä toiselle puolelle ilman välttämätöntä tarvetta. Kehotamme välttämään tällaista toimintaa. Se hidastaa liikennettä turhaan, toteaa operaation yleisjohtaja, ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisilaitokselta.

Lauantaina 28.3.2020 uusimaalainen 65-vuotias mieshenkilö ajoi henkilöautolla läpi poliisin pitämästä tiesulusta ja pakeni kovaa ylinopeutta käyttäen. Poliisipartio ei tavoittanut pakenijaa takaa-ajosta huolimatta. Myöhemmin sama auto ajoi noin kello 14.00 aikaan toisesta poliisin tiesulusta läpi. Pakenija tavattiin myöhemmin Myrskylästä ja poliisi otti hänet kiinni.

Poliisi aloitti Uudenmaan liikkumisrajoituksen valvonnan lauantaina 28.3.2020 kello 00.00. Liikkumisrajoituksia valvotaan tarkistuspisteillä ja liikkuvasti. Liikkumisrajoitusten valvominen jatkuu ympäri vuorokauden 19. huhtikuuta saakka.

Lue myös: Uusimaalainen 65-vuotias mies hurjasteli kahteen otteeseen poliisin tiesulun läpi – poliisiauto ajoi ulos ja pako onnistui

Kommentoi Facebookissa