Uusia tiukempia rajoituksia ravintoloille viidessä maakunnassa – valomerkki tulee jo kello 22

Viiden maakunnan alueella ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa kello 23.

Viiden maakunnan alueella ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa kello 23. (Kuva Fotolia)

Ravintolat joudutaan sulkemaan Uudellamaalla, Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä kello 23.

KORONAVIRUS Sosiaali- ja terveysministeriö on tiedottanut uusista rajoituksista koskien ravintolatoimintaa. Hallitus päättää perjantaina tiukemmista rajoituksista aukioloaikoihin Uudellamaalla, Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

Ravintola- ja matkailuala on jo ennakolta kritisoinut tiukempia rajoituksia, joiden se katsoo olevan osin perusteettomia ja kohdistuvan muutaman ongelmaravintolan sijaan koko alaan.

– Anniskelun päättyminen kello 22 vaikeuttaisi merkittävästi myös illallisia tarjoavien ruokaravintoloiden toimintaa. Asiakaspaikkamäärien rajoittaminen enintään puoleen vie toimintaedellytykset etenkin pieniltä ravintoloilta, joista moni joutuu sulkemaan ovensa, ehkä lopullisesti, uumoili Maran toimitusjohtaja Timo Lappi.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:stä kertoo, että yökerhoista lähteneitä tartuntaryppäitä on tullut lyhyessä ajassa paljon.

– Jos on jäänyt epäselväksi, että onko yökerhoista lähtenyt liikkeelle näitä tartuntaryppäitä, niin se osalta ei ole enää mitään epäselvää, Puumalainen kommentoi.

Valomerkki tulee viiden maakunnan alueella vastaisuudessa jo kello 22 ja ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa kello 23. Rajoitukset johtuvat siitä, että Pohjanmaalla on käynnissä jo koronaviruksen leviämisvaihe ja neljässä muussa maakunnassa kiihtymisvaihe.

Ravintolat voivat myös ottaa sisään vain puolet tavanomaisista asiakasmääristä. Lisärajoitukset eivät koske muita maakuntia. Rajoitukset tulevat voimaan jo viikonloppuna, todennäköisesti sunnuntaina.

THL:n tilastojen mukaan Suomessa raportoitiin keskiviikkona 120 uutta koronavirustartuntaa. Suomessa on nyt todettu yhteensä 11 049 koronavirustartuntaa.

Lue myös: Koronaepidemia vähensi alkoholinkulutusta – ravintolat suljettiin ja ulkomaanmatkailua rajoitettiin

Kommentoi Facebookissa