Vaaralliset jätteet hylättiin kahteen varastohalliin – poliisi löysi 750 kappaletta tuhannen litran muovikonttia

Poliisi tekee yhteistyötä ympäristövalvontaviranomaisten sekä pelastuslaitoksen kanssa.

Poliisi tekee yhteistyötä ympäristövalvontaviranomaisten sekä pelastuslaitoksen kanssa. (Kuva AOP)

Poliisi tutkii Kärkölässä tapahtunutta törkeää ympäristön turmelemisrikosta.

YMPÄRISTÖRIKOS Kärkölän kunnan alueelle kahteen varastohalliin on varastoitu ilman ympäristöviranomaisen antamaa lupaa nestemäisiä jätteitä. Lisäksi nesteet on varastoitu tavalla, joka ei täytä varastoinnille asetettuja turvallisuusvaatimuksia eli asianmukaisia suojausrakenteita, kuten vuotoaltaita.

Tällä hetkellä on syytä epäillä, että kyseessä on niin sanottu jätteen dumppaaminen eli jätehuollon laiminlyönti. Kyseinen jäte, jonka käsittely asianmukaisesti aiheuttaisi jätteen haltijalle huomattavia kustannuksia, on hylätty varastohalleihin Kärkölään.

Jätteiden on syytä epäillä olevan luokitukseltaan vaarallisia jätteitä. Esitutkinnassa tehtyjen selvitysten perusteella kyseisiä aineita on aikaisemmin käytetty tuotantolaitoksessa, jonka toiminta on päättynyt konkurssiin. Jätteet eivät ole peräisin Päijät-Hämeen alueelta.

Jätteet ja kemikaalit on varastoitu varastohalleihin muovikonteissa, joiden tilavuus on 1 000 litraa. Kontteja on tämänhetkisen tiedon mukaan kaiken kaikkiaan noin 750 kappaletta.

Jätehuollon laiminlyönnistä on aloitettu esitutkinta. Poliisi tekee yhteistyötä ympäristövalvontaviranomaisten sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa. Pelastuslaitos on suorittanut varastohalleihin tarkastuksen ja kohteessa ei ole akuuttia vaaraa. Hämeen ELY-keskus on ryhtynyt asiassa ympäristönsuojelu- ja jätelain edellyttämiin toimenpiteisiin.

Lue myös: Ympäristörikosten määrä lisääntyy – ”Rikokset muodostuvat yhä tuottoisammaksi hyödyksi”

Kommentoi Facebookissa