Vaarallista etsintäkuulutettua kaksikkoa jahdataan edelleen – poliisi kaipaa lisää vihjeitä

Poliisi pyytää soittamaan välittömästi hätäkeskukseen Janne Villikasta ja Joni Kasilasta tehdyistä havainnoista.

Poliisi pyytää soittamaan välittömästi hätäkeskukseen Janne Villikasta ja Joni Kasilasta tehdyistä havainnoista. (Kuva AOP ja Poliisi)

Aseistautuneita ja pakomatkalla olevia miehiä epäillään murhan ja tapon yrityksistä.

ETSINTÄKUULUTETUT Poliisi jatkaa kahden etsintäkuulutetun henkilön etsintää Kymenlaaksossa. Vuonna 1975 syntyneestä Janne Kristian Villikasta ja vuonna 1993 syntyneestä Joni Oswald Kasilasta on saatu runsaasti yleisövihjeitä.

– Kiitämme yleisöä aktiivisuudesta, mutta lisää vihjeitä ja havaintoja kaivataan edelleen. Toistaiseksi vihjeet eivät ole johtaneet kaksikon jäljille, sanoo rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi ohjeistaa soittamaan välittömästi hätänumeroon 112, jos miehistä tekee havainnon. Miehet ovat todennäköisesti aseistautuneita, eikä yleisön tule missään tilanteessa ryhtyä muihin toimenpiteisiin kuin soittaa hätäkeskukseen.

– Poliisin tiedossa ei kuitenkaan ole konkreettista, sivullisiin kohdistuvaa uhkaa, vaikka etsittävien miesten epäillään käyttäneen asetta aiemmin, Pöyhönen kertoo.

Kaksikon etsintä aiheutti viikonloppuna Pyhtäällä laajan poliisioperaation. Miehiä etsitään, koska heidän epäillään liittyvän ammuskeluun Helvetin enkeleiden jengitilojen ulkopuolella Kotkan Saksalassa 2.–3.4. välisenä yönä.

Mahdollista poliisia kohti ampumista viikonlopun etsintöjen aikana tutkitaan murhan yrityksenä. Poliisiyksiköt tekevät asiassa tiivistä yhteistyötä: Kaakkois-Suomen poliisi johtaa operatiivista toimintaa miesten etsinnässä ja vastuu esitutkinnasta on Keskusrikospoliisilla.

– Esitutkinta asiassa on luonnollisesti aivan alkutekijöissään, kun epäiltyjä ei ole päästy kuulemaan. Rikosnimikkeenä tutkinnassa on murhan yritys Pyhtään tapahtumien osalta, ja jengitilojen ulkopuolella tapahtunutta ammuskelua tutkitaan tapon yrityksenä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Thomas Elfgren Keskusrikospoliisista.

Poliisi jatkaa operaatioita Etelä-Kymenlaakson alueella etsintäkuulutettujen henkilöiden kiinni saamiseksi. Hätänumeroon tehtyjen välittömien havaintoilmoitusten lisäksi muiden tietojen tai vihjeiden kertomista varten pyydetään lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihjeet.krp(a)poliisi.fi tai soittamaan numeroon 050 447 9574.

Lue myös: Poliisi etsii piirityksestä paennutta kahta miestä – ”Miehet olivat aseistettuja ja siten myös vaarallisia”

Kommentoi Facebookissa