Vaasa jyrää kärjessä – HJK on selkeästi kriisissä

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

VPS voitti Veikkausliigan kärkiottelussa HJK:n, jonka voi hyvin perustein todeta olevan kriisissä.

JALKAPALLO HJK:n vaikea alkukausi sai jatkoa lauantaina, kun VPS voitti Klubin maalein 2–1 Veikkausliigan ottelussa Helsingissä.

Sarjan kärjessä olevan VPS:n leirissä oltiin ottelun jälkeen tyytyväisiä. Päävalmentaja Jussi Nuorela nosti esiin yhden seikan.

– Ottelu oli meille virstanpylväs, sillä nyt olemme voittaneet jokaisen Veikkausliiga-joukkueen kotona ja vieraissa. Mainitsin jo aiemmin, että meidän on onnistuttava tänään todella hyvin, jos haluamme ottaa pisteitä Helsingistä. HJK on ollut meille vieraissa ikään kuin pieni mörkö, arvioi Nuorela seuran verkkosivuilla.

– Pelasimme todella hyvän ensimmäisen jakson, ja olimme todella aktiivisia molemmissa päissä. Ei ollut vääryys, että johdimme peliä puoliajalla. Toisella jaksolla Klubi otti otteen pelistä hyvän paineen avulla, vaikka emme menneetkään siitä paniikkiin. Klubi ei saanut montaa selkeää maalipaikkaa, ja olemme todella tyytyväisiä suoritukseemme. Saimme toisesta maalistamme lisää virtaa, ja taistelimme loppuun asti. Ansaitsimme voiton tänään, Nuorela arvioi.

HJK:n päävalmentaja Ossi Virta kehui vastustajaa. Hän myönsi, että omakin tekeminen jätti toivomisen varaa.

– VPS puolusti johtoaan todella hyvin. Saatiin lukematon määrä erikoistilanteita, mutta ei oltu niissä riittävän vaarallisia. Peliä ja tuloksia pitää tietysti parantaa, se on päivänselvää, Ossi Virta summasi.

SJK voitti FC Interin perjantaina 3-1. SJK jatkaa sarjassa toisena pisteen VPS:ää perässä.

Mainiosti kauden aloittanut FC Haka sai perjantaina shokkihoitoa Veikkausliigassa, kun Ilves oli brutaali isäntä Hakalle Pirkanmaan derbyssä. Kotijoukkue murskasi vastustajansa maalein 5-0.

Hakan päävalmentaja Andy Smith oli ottelun jälkeen pettynyt mies. Hän teki sen myös selväksi.

– Tämä ei missään nimessä ollut meiltä hyväksyttävä esitys.

– Ottelu pitää nyt vain unohtaa ja keskittyä tulevaan. Meidän pitää korjata tiettyjä asioita pelistämme ja siihen tulemme keskittymään, kommentoi Smith seuran verkkosivuilla.

Ilves on kolmantena kolmen pisteen päässä VPS:stä. Kriisijoukkue HJK on neljäntenä eron VPS:ään ollessa neljä pistettä.

LUE MYÖS: Jättiyllätys – Itävalta keritsi Leijonat

Kommentoi Facebookissa