Jättiyllätys – Itävalta keritsi Leijonat

Itävalta tuulettaa maalia Suomi-ottelussa. Leijonat hävisi maalein 2-3 (Kuva: AOP)

Itävalta voitti jääkiekon MM-kisoissa Suomen 3-2. Voittomaalinsa Itävalta teki 0,2 sekuntia ennen päätössummeria.

JÄÄKIEKKO Suomen Leijonat kärsi MM-jääkiekossa torstaina shokkitappion. Itävalta voitti suomalaiset maalein 3-2 tehtyään voittomaalinsa 0,2 sekuntia ennen päätössummeria.

Ensimmäisessä erässä vaikutti vielä niin sanotulta pakkopullaottelulta, jonka Suomi voittaisi mennen tullen. Saku Mäenalanen ja Oliver Kapanen maalasivat Leijonat kahdeksassa minuutissa 2-0 -johtoon.

Toisessa erässä Itävalta sai pelistä hallinnan. Se pystyi pysäyttämään kovasti hehkutetun Suomen viivelähtöpelin. Mario Huber kavensi 1-2:een.

Kolmannessa erässä Thimo Nicklin upea laukaus tasoitti lukemat 2-2:een. Sitä ennen Itävallalta oli jo hylätty maali maalivahdin häirinnän takia.

Leijonat sai kolmannen erän lopulla otetta, mutta ei saanut voittomaalia. Viimeisillä sekunneilla Itävalta osui ylärimaan ja jatkotilanteesta Benjamin Baumgartner laukoi maalin. Pelaamatta oli siis 0,2 sekuntia.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen totesi Viaplayn haastattelussa, ettei Suomi ansainnut enempää.

– Ainahan se on pettymys, jos häviää sekuntia ennen loppua, mutta sitä saatiin, mitä tilattiin. Olimme tehottomia, eikä käytetty ylivoimaa lopussa. Näin voi käydä, Jalonen sanoi.

Leijonien ketjumuutokset eivät tuottaneet tulosta. Jalosen mukaan niillä haettiin tehokkuutta.

Lauantaina Suomi kohtaa Kanadan, maanantaina Tanskan ja tiistaina Sveitsin. Jos Itävalta voittaa Norjan ja Kazakstanin varsinaisella peliajalla, ei yksi kolmen pisteen voitto riitä Suomelle jatkopaikkaan.

Lue myös: Naisleijonat jatkaa tutussa komennossa – olympiamitali kovan haasteen takana

Kommentoi Facebookissa