Vaasan keskussairaalan laaja päivystysoikeus kaatui eduskunnassa yhdellä äänellä – pieni oljenkorsi jäi

Valiokunnan mietintöön oli lisätty ponsilauselma, jossa seuraava hallitus voisi jatkaa Vaasan sairaalakysymyksen käsittelyä.

Valiokunnan mietintöön oli lisätty ponsilauselma, jossa seuraava hallitus voisi jatkaa Vaasan sairaalakysymyksen käsittelyä. (Kuva AOP)

Hallitusrintamasta viisi kansanedustajaa kannatti laajan päivystyksen hyväksymistä.

SAIRAALAT Vaasan keskussairaala ei tule saamaan laajan päivystyksen oikeutta tällä vaalikaudella. Asiasta äänestettiin eduskunnassa ja tulos oli äärettömän tiukka, luvut olivat 92–91. Poissa äänestyksestä oli 16 kansanedustajaa, puhemies Paula Risikko ei äänestänyt.

Kyseessä oli kansalaisaloite Vaasan keskussairaalan lisäämisestä laajan päivystyksen sairaaloihin. Asiasta käytiin jo etukäteen lähes 40 puheenvuoron keskustelu. Kansalaisaloite äänestettiin nurin sote-valiokunnassa viime vuonna, jolloin äänestystulos valiokunnassa oli 9–7 hallitusrintaman äänin.

Valiokunta otti kansalaisaloitteen kuitenkin uudelleen käsittelyyn, kun sote- ja maakuntauudistus kaatui ja asiasta äänestettiin siksi suuressa salissa. RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi esitti vastaehdotuksen laajan päivystyksen hyväksymisestä.

Hallituksen kansanedustajista sairaalan puolesta äänestivät keskustan Pekka Puska sekä kokoomuksen Susanna Koski, joka tulee Vaasan vaalipiiristä. Sinisistä kolme oli sairaalan takana, puolustusministeri Jussi Niinistö, kansanedustaja Anne Louhelainen sekä Vaasan vaalipiiristä oleva Vesa-Matti Saarakkala.

Asiassa jäi mahdollisimman pienen tappion jälkeen kuitenkin elämään vielä pieni toivo, sillä valiokunnan mietintöön oli lisätty ponsilauselma, jossa seuraava hallitus voisi jatkaa Vaasan sairaalakysymyksen käsittelyä.

Lue myös: Oma sairaala nousee Pohjanmaalla eduskuntavaalien kuumaksi kysymykseksi – ”Hallituspuolueiden tulisi hävetä”

Kommentoi Facebookissa