Vahvistus tuli – Leijonat tekee marraskuussa paluun Karjala-turnauksessa

Suomi on miesten jääkiekon hallitseva maailmanmestari

Suomi on miesten jääkiekon hallitseva maailmanmestari (Kuva: AOP)

Jääkiekon Karjala-turnaus pelataan Helsingissä 5.-8. marraskuuta. Suomen otteluihin pääsee 4500 katsojaa.

JÄÄKIEKKO Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa saaneensa viranomaisilta poikkeusluvan, jonka ansiosta Karjala-turnaus voidaan järjestää Helsingin Hartwall Arenassa 5.–8. marraskuuta. Myös yleisöä päästetään rajoitetusti Suomen otteluihin.

Karjala-turnaus pelataan turnausformaatin osalta tutulla kaavalla. Leijonat kohtaa turnauksessa Ruotsin, Tshekin ja Venäjän maajoukkueet.

– On valtavan hienoa, että A-maajoukkue pääsee pitkästä aikaa pelaamaan. Karjala-turnaus on yksi maajoukkuetoiminnan vuotuisista merkkipaaluista ja nyt sen merkitys korostuu entisestään: edellisen kerran pelasimme viime helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksessa, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen iloitsee.

Edellisen kerran Leijonat pelasi viime helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksessa. Maaliskuussa koronapandemia keskeytti jääkiekkokaudet koko maailmassa Valko-Venäjän sarjat pois luettuina. Sveitsissä toukokuussa ohjelmassa ollut jääkiekon MM-turnaus peruttiin.

Karjala-turnauksessa maajoukkuekiekko tekee paluun siis yhdeksän kuukauden tauon jälkeen. Yleisöäkin nähdään katsomoissa.

– Voimme nykytietojen mukaan ottaa Suomen otteluihin aitioasiakkaiden lisäksi noin 4500 katsojaa. Lipunmyynnin on suunniteltu alkavan Ticketmasterin myyntikanavissa lokakuun lopussa, Jääkiekkoliiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen kertoo tiedotteessa.

Juttuvinkki: Esa Tikkanen sai yöllä puhelun – kutsu johti heti Stanley Cupiin

Tv:stä ja netistä Leijonien otteita voi seurata Leijonien uuden mediakumppanin kanavilta.

– Viikonlopun päiväpelit, joissa Suomi ei pelaa, pelataan ilman yleisöä. Nämä ja kaikki muut turnauksen ottelut kotikatsomoihin välittää maajoukkueiden uusi mediakumppani Discovery, eli pelejä voi seurata TV5-kanavalta ja Dplay-palvelusta.

Koronapandemia tuo joukkueille tietysti poikkeusjärjestelyjä. Venäjän, Tshekin ja Ruotsin joukkueet testataan ennen lähtöä kotimaassaan ja lentomatkat Suomeen taittuvat yksityiskoneilla. Uudet testit tehdään heti maahan saapumisen yhteydessä.

Ulkomaisten joukkueiden lisäksi Suomen joukkue, erotuomarit ja muut joukkueiden kanssa Hartwall Arenalla toimivat testataan ennen turnauksen alkua. Tarvittaessa myös turnauksen aikana.

Tiedotteessa kerrotaan, että joukkueet käyttävät liikkumiseen heitä varten määritettyjä busseja ja autoja ja majoittuminen tapahtuu vain turnauksen osallistujille tarkoitetussa hotellissa. Kaikki myös sitoutuvat siihen, että turnauksen aikana ei liikuta kaupungilla. Liikkuminen on sallittua vain hotellilla, Hartwall Arenalla ja näiden välittömässä läheisyydessä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronapandemian piinaama SM-liiga teki paluun yli 200 päivän tauon jälkeen

 

Karjala-turnaus 2020 – otteluohjelma

Torstai 5.11.2020
18:30 RUS – FIN. Ottelu CZE – SWE pelataan Tshekissä.

Lauantai 7.11.2020
13:30 SWE – RUS & 17:30 FIN – CZE

Sunnuntai 8.11.2020
13:30 CZE – RUS & 17:30 FIN – SWE

Kommentoi Facebookissa