Vain yhdestä maalista kiinni – Leijonien taival olympialaisissa päättyi puolivälierään

Olympialaisten pistepörssissä porskuttaneen Eeli Tolvasen syöksykään ei auttanut, Suomi jäi ilman maalia Kanadaa vastaan.

Olympialaisten pistepörssissä porskuttaneen Eeli Tolvasen syöksykään ei auttanut, Suomi jäi ilman maalia Kanadaa vastaan. (Kuva AOP)

Toisessa puolivälieräottelussa Saksa yllätti puolestaan jatkoajalla Ruotsin.

OLYMPIALAISET Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueella oli mahdollisuus jatkaa leijonaperheen voittokulkua, Naisleijonat kun olivat muutamaa tuntia aikaisemmin voittaneet jo olympiapronssia Pyeongchangissa.

Puolivälierässä Leijonia vastassa oli Kanada, ja ottelu oli molemmin puolin tarkkaa pelaamista. Ottelun ainoa maali syntyi lopulta kolmannen erän alussa, kun ajassa 40.55 Kanadan puolustaja Maxim Noreau iski kovalla laukauksella voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Mikko Koskisen selän taakse.

Suomi haki tasoitusta ottelun loppuun asti, ja saikin ilman maalivahtia luotua painetta Kanadan maalille. Aika kuitenkin loppui kesken, ja Kanada jatkoi välieriin 1–0-voitollaan.

– Molemmat olivat maalin pelejä emmekä pystyneet niitä kääntämään itsellemme, päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli joukkueen tehottomuutta alkulohkon järjestyksen ratkaisseessa Ruotsi-ottelussa sekä Kanada-tappiossa.

Ilman yllätyksiä puolivälierissä ei kuitenkaan jääty, sillä Kanadan oli määrä kohdata välierissä ottelun Ruotsi–Saksa-voittajan. Tuo voittaja on Saksa, joka kellisti sinikeltaiset jatkoajalla Patrik Reimerin maalilla lukemin 3–4.

Kommentoi Facebookissa