Väkivallanteko hoitolaitoksessa muuttui murhaepäilyksi – epäilty ja uhri olivat hoitoyksikön asukkaita

Poliisi epäilee 1970-luvulla syntynyttä miestä murhasta, joka tapahtui turkulaisessa hoitokodissa. (Kuvituskuva Dreamstime)

Poliisi on aloittanut selvityksen myös hoitoyksikön ja mahdollisesti muiden tahojen osuudesta tapahtumiin.

MURHAEPÄILY Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan turkulaisessa hoitolaitoksessa viime kesäkuussa tapahtuneesta väkivallanteosta. Teko tapahtui 2. kesäkuuta hoitoyksikön asunnossa Vasaramäessä.

Teosta epäilty 1970-luvulla syntynyt mies otettiin paikan päältä kiinni hänen oman ilmoituksensa johdosta. Epäilty ja uhri olivat molemmat hoitoyksikön asukkaita. Väkivallanteon uhri loukkaantui tilanteessa vakavasti, ja poliisi tutki tapausta aluksi murhan yrityksenä. Uhri menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin, ja rikosnimike muuttui esitutkinnassa murhaksi.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi epäillyn miehen kesäkuussa, ja hän on ollut vangittuna koko esitutkinnan ajan. Rikosasiassa ilmenneiden yksityiselämää koskevien tietojen vuoksi poliisi ei julkisuuslakiin vedoten kerro tapaukseen liittyviä yksityiskohtia. Poliisi on määrännyt esitutkintamateriaalin kokonaan salassa pidettäväksi.

Epäiltyä murhaa koskeva asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Henkirikosepäilyn lisäksi Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkintalain mukaisen selvityksen myös hoitoyksikön ja mahdollisesti muiden tahojen osuudesta tapahtumiin.

Poliisi selvittää, onko rikosasiaa edeltävissä tapahtumissa jotain sellaista tekoa tai laiminlyöntiä, jonka perusteella olisi syytä epäillä virka- tai muuta rikosta.

Hoitoyksikköä ylläpitää yksityinen palveluntarjoaja, jolta Turun kaupunki ostaa palveluja. Mediatietojen mukaan kyseessä on yksikkö, joka tarjoaa ympärivuorokautista tavallista palveluasumista mielenterveyskuntoutujille.

Lue myös: Murhan yritys turkulaisessa hoitoyksikössä – ”Poliisi tutkii tekoa raakana ja julmana”

Kommentoi Facebookissa