Valmentajansa erottanut TPS hävisi taas – sarjanousija jatkaa nollakerhossa

Perinteikäs TPS palasi 2020 jalkapallon Veikkausliigaan

Perinteikäs TPS palasi 2020 jalkapallon Veikkausliigaan. (Kuva All Over Press)

TPS:n valmentajapotkut eivät kääntäneet kurssia lauantaina. FC Lahti voitti Turussa 3-1.

JALKAPALLO Sarjanousija TPS jatkaa Veikkausliigassa viiden kierroksen jälkeen nollakerhossa. Kauden viides tappio tuli lauantaina Turussa, missä FC Lahti voitti 3-1.

Perjantaina TPS ilmoitti erottaneensa päävalmentajansa Tommi Pikkaraisen ja pestanneensa tämän tilalle maajoukkuelegendan Jonatan Johanssonin. Vielä lauantaina Johansson ei ollut kuitenkaan tehtävässään, vaan tilapäisesti TPS:n pääluotsina toimi kakkosvalmentaja Joonas Laurikainen.

TPS:n peli oli yhtä heikkoa kuin aiemmissakin otteluissa.

– Ottelu olisi saanut ihan erilaisen luonteen, jos olisimme heti alussa onnistuneet. Se on toki nyt jossittelua, mutta kyllä tämän päivän peli loi myös lisää uskoa, Laurikainen sanoi TPS:n nettisivujen mukaan.

Juttuvinkki: HJK tehnyt isoja sukelluksia – Aki Riihilahden uskottavuus nyt puntarissa

FC Lahti hyödynsi paikkansa tehokkaasti. TPS sai näennäisesti hallita ottelua.

– Harmittaa, koska isossa kuvassa olimme mielestäni tässä ottelussa niskan päällä. Se rankkaritilanne oli siinä ja siinä. Me tehtiin paljon asioita oikein, eikä onnikaan ollut oikein mukana. FC Lahti oli vaarallinen juuri niissä asioissa, kun me ennakoimme, Laurikainen pohdiskeli.

TPS pelaa ensi lauantaina ensi kertaa Johanssonin komennossa. Silloin vastassa Rovaniemellä on RoPS. Jumbofinaalissa pelataan jo tärkeistä pisteistä sarjapaikan kannalta.

Toisessa lauantaina pelatussa Veikkausliigan ottelussa HJK otti selvän 2-0 -voiton Tampereen FC Ilveksestä. HJK siirtyi sarjataulukon kärkeen. Joukkue on voittanut viidestä ottelustaan neljä.

Sarjassa toisena oleva KuPS ei ole hävinnyt yhtään ottelua, mutta on yhden pisteen HJK:ta perässä voitettuaan kolme ottelua ja pelattuaan kahdesti tasan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valmentajien potkusirkus jatkuu Veikkausliigassa

Kommentoi Facebookissa