Valtteri Bottakselle odotettu jatkosopimus – looginen ratkaisu Mercedekseltä

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella. (Kuva AOP)

Mercedes on vahvistanut Valtteri Bottaksen jatkavan tallissa myös kaudella 2021.

FORMULA 1 Mercedes julkisti Valtteri Bottaksen jatkosopimuksen torstaina. Bottaksen uusi sopimus ulottuu kauden 2021 loppuun.

Bottas on ajanut Mercedeksellä vuodesta 2017 lähtien. Vuodesta 2018 lähtien Mercedes on jatkanut Bottaksen uraa vuosi kerrallaan.

– Olen todella iloinen jatkaessani Mercedeksellä kaudella 2021. Haluan kiittää kaikkia tallissa ja laajemminkin Mercedeksellä heiltä saamastani tuesta ja luottamuksesta, Bottas toteaa Mercedeksen tiedotteessa.

Bottas on voittanut Mercedeksellä neljän kauden aikana kahdeksan kilpailua. Mestaruustaistossa hänellä ei ole ollut paljoa jakoa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan.

– Viime vuodet ovat olleet jatkuvaa parantamista ja olen työstänyt suorituskykyni kaikkia osa-alueita. Uskon olevani nyt parempi kuin koskaan ennen, mutta pystyn nostamaan yhä rimaa. Olen unelmoinut maailmanmestaruudesta aina siitä lähtien, kun rakastuin Formula ykkösiin pienenä poikana. Olen mukana taistelussa mestaruudesta tällä kaudella ja se, että jatkan Mercedeksellä, asettaa minut parhaaseen mahdolliseen tilanteeseen myös ensi kautta ajatellen, Bottas ilmoittaa.

Mercedes teki päätöksen Bottaksen jatkosta heinäkuussa. Sopimus saatiin sen jälkeen viilattua nopeasti allekirjoituskuntoon.

– Olemme erittäin innoissamme siitä, että Valtteri pysyy meillä ainakin vielä yhden kauden. Näemme tänä vuonna vahvemman Valtterin kuin koskaan. Ei ainoastaan radalla, mutta myös fyysisesti ja henkisesti, tallipomo Toto Wolff ilmoittaa Mercedeksen tiedotteessa.

Juttuvinkki: Itsepäinen tallipomo tukki tien – Mika Salo olisi voinut taistella maailmanmestaruudesta

Bottas ei ole voittanut kuljettajien maailmanmestaruuteen, mutta Mercedeksen hän on auttanut jo kolmeen merkkimestaruuteen. Neljäs merkkimestaruus tulee tänä vuonna lähes varmasti, joten Mercedekselle on loogista jatkaa kuljettajan pestiä, joka kykenee täyttämään tiimin tavoitteet.

– Valtterilla on erittäin tärkeä osa koko tiimin suorituskyvyssä. Olen vakuuttunut siitä, että meillä on tällä hetkellä vahvin kuljettajakaksikko F1:ssä. Valtterin jatkosopimus on ensimmäinen tärkeä askel säilyttää tämä vahvuus tulevaisuudessa. Valtteri on lujasti töitä tekevä ja suoraviivainen kaveri, jolla on hyvät suhteet koko talliin mukaan lukien hänen tiimikaverinsa, vaikka he molemmat taistelevatkin maailmanmestaruudesta, Wolff muistuttaa.

Lewis Hamiltonin jatkosopimus Mercedeksen kanssa julkistettaneen pian. Hamiltonin sopimus kattaneen ainakin kauden 2021.

Mercedeksen on huhuttu vetäytyvän Formula ykkösistä, mutta ainakin ensi kaudella talli on mukana. Ja miksei olisi, koska teknisiä sääntömuutoksia siirrettiin vuoteen 2022. Näin ollen Mercedeksellä lienee tekninen ylivoima ensi kaudellakin, vaikka DAS-ohjausjärjestelmä autoista joudutaankin poistamaan.

Bottas saa Mercedekseltä 2021 vielä yhden mahdollisuuden. Jos hän ei voita Mercedeksellä mestaruutta kuuden kauden aikana, voidaan hänen tulkita epäonnistuneen. Onhan Mercedes vuodesta 2014 lähtien ollut selvästi paras tiimi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kirosanoja laukoneen Kimi Räikkösen huumori alkaa loppua

Kommentoi Facebookissa