Valtteri Bottaksen kauden viimeinen aika-ajo meni pieleen

Valtteri Bottas kilpailee 2022 Alfa Romeolla. (Kuva Sauber Group)

Valtteri Bottaksen sijoitus Abu Dhabin GP:n aika-ajoissa oli 18:s.

FORMULA 1 Valtteri Bottas ei menestynyt F1-sarjan kauden päätöskisan Abu Dhabin GP:n aika-ajoissa. Tuloksissa Bottas oli vasta 18:s.

Harjoitusten perusteella Bottakselle povattiin paikkaa jopa kymmenen parhaan joukkoon. Aika-ajoissa vauhti oli suomalaisella kuitenkin kateissa.

– Kummatkin outlapit (lämmittelykierros ennen nopeaa vetoa) olivat liian hitaita meille ja varsinkin mulle. Siinä jonossa ennen kuin aloitin kierroksen ei saanut lainkaan lämpöä renkaisiin. Aina kierroksen alku oli sellaista lipsuttelua. Ei siinä saanut oikein mitään aikaiseksi, Bottas sanoi Viaplaylle.

– Ei ole helppoa. Se on kuitenkin niin pienestä kiinni loppupelissä. Puhutaan ihan muutamasta lämpöasteesta. Se voi tehdä ihan huikean eron pitoon. Tänään renkaat olivat selvästi aivan liian kylmät, kun lähdimme aikakierroksille. Siinä on sitten tulos, Bottas jatkoi.

Abu Dhabin radalla ohittaminen on hankalaa. Bottaksella on kova haaste taistella pistesijoista.

Silti Bottas ei ole menettänyt toivoaan. Alfa Romeon kisavauhti voi olla parempaa.

– Uskon, että meillä on hyvä vauhti. Ei se ole mihinkään kadonnut. Ei tosiaan ole autoa paljon muutettu niistä sessioista, joissa olimme vielä kymmenen parhaan joukossa. Uskon, että sinne me kuulumme. Ei se helppoa ole täällä ohittaa, mutta mahdollista kuitenkin, ja kisa on pitkä, hän sanoi.

Paalupaikalle ajoi maailmanmestaruutensa jo lokakuussa varmistanut Max Verstappen. Red Bull valtasi eturivin Sergio Perezin sijoituttua aika-ajoissa toiseksi. Ferrari-kuski Charles Leclerc oli aika-ajoissa kolmas.

Abu Dhabin F1-kilpailu starttaa sunnuntaina kello 15 Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Max Verstappenin tyly käytös vain jatkumoa F1-perinteille

Kommentoi Facebookissa