Valtteri Bottaksen kausi alkoi lupaavasti – keskeytyksestä huolimatta

Valtteri Bottas kilpailee 2022 Alfa Romeolla. (Kuva Sauber Group)

Valtteri Bottas kykenee Alfa Romeolla paljon parempiin tuloksiin kuin etukäteen odotettiin.

FORMULA 1 Valtteri Bottas kohtasi Saudi-Arabian F1-kilpailussa teknisiä ongelmia ja joutui keskeyttämään. Hän olisi taistellut loppukierroksilla kuudennesta tilasta.

Keskeytys oli tietysti iso pettymys, mutta Bottas ei vaikuttanut maansa myyneeltä. Eikä sellaiseen ole syytäkään. Onhan kausi alkanut Bottakselta yli odotusten.

Kauden avauskilpailussa Bahrainissa Bottas ajoi kuudenneksi lähdettyään matkaan kuudennesta ruudusta. Saudi-Arabiassa Bottas oli aika-ajoissa kahdeksas ja olisi siis voinut sijoittua kisassa kuudenneksi.

Alfa Romeo -sopimusta arvioitiin Bottaksen osalta niin sanotuksi jäähdyttelysopimukseksi. Junan katsottiin jo menneen.

Tällä kaudella voimaan tulleiden teknisten sääntömuutosten myötä asetelmat kuitenkin muuttuivat. Ferrarin voimayksikkö onkin selkeästi tehokkain ja niin sanottuna Ferrarin kakkostallina Alfa Romeo hyötyy tästä selkeästi.

Vaikka Bottas ei enää kärkitallissa ajakaan, näyttää hänellä olevan uutta itseluottamusta. Paineitakaan ei ole yhtä paljon, kun odotukset eivät varsinaisesti ole enää korkealla. Bottaksen kannalta hyvä juttu on, että tallikaveri Zhou Guanyu on sopivasti hitaampi, mikä vähentää paineita tallin sisäisessä taistelussa.

Alfa Romeo taistelee tiukasti neljänneksi parhaan tallin asemasta. Tosin kauden edetessä Renaultin tehdastalli Alpine ottanee etumatkaa parempien resurssiensa avulla.

Bottaksen tapauksessa voitoista on turha enää puhua, mutta palkintosijoille hänellä on realistisia mahdollisuuksia, jos kärkitallien kuskeille tulee keskeytyksiä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Saudi-Arabiassa nähtiin hieno F1-taisto – sarjalle positiivisempaa julkisuutta

Kommentoi Facebookissa