Valtteri Bottas minimoi vahinkoja – jatkaa F1-sarjan kärjessä

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas ajoi kauden toisessa Itävallan F1-osakilpailussa toiseksi ja jatkaa F1-sarjan pisteissä kärkipaikalla.

FORMULA 1 F1-kauden toinen Itävallan osakilpailu päättyi melko odotetusti Mercedes-tallin kaksoisvoittoon. Lewis Hamilton starttasi paalupaikalta ja ajoi ylivoimaiseen voittoon johdettuaan kisaa lähdöstä maaliin.

Valtteri Bottas oli ollut aika-ajoissa sadekelillä vaikeuksissa ja oli aika-ajojen tuloksissa vasta neljäs. Kisa ajettiin kuitenkin kuivissa olosuhteissa ja Bottas pystyi nostamaan itsensä toiseksi.

Kisan loppuvaiheessa Bottas otti alusta saakka toisena ajaneen Max Verstappenin kiinni. Ohitus Verstappenista onnistui Valtterilta toisella yrittämällä.

Red Bull on selkeästi F1-sarjan toiseksi nopein auto, mutta ylivoimaista Mercedestä vastaan sillä ei ole normiolosuhteissa mahdollista taistella. Kakkostila olisi ylittänyt Verstappenin odotukset, mutta kolmostila oli hänelle käytännössä paras saavutettavissa ollut tulos, koska Mercedekset eivät kohdanneet ongelmia ja kisa ajettiin kuivassa kelissä.

Bottas ajoi viikko sitten Itävallassa voittoon. Hän johtaa F1-sarjaa nyt kuuden pisteen erolla toisena olevaan Hamiltoniin, joka kauden avauksessa jäi neljänneksi.

Juttuvinkki: Lewis Hamilton tuhosi Heikki Kovalaisen F1-uran

Tällä hetkellä näyttää selvältä, että mestaruudesta taistelevat vain Hamilton ja Bottas. Kisan jälkeisessä haastattelussa Bottas totesikin kisan olleen aika-ajotapahtumien jälkeen vahinkojen minimointia, missä hän myös onnistui.

Ferrari oli vuosina 2015-2019 Mercedeksen ykköshaastaja, mutta tällä kaudella Italian ylpeys on taantunut pahasti. Itävallan kauden toisen kisan aika-ajoissa Ferrarit jäivät tuloksissa joukon keskivaiheille ja kisassa Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin osalta urakka päättyi heti alussa.

Leclerc pilasi hölmöllä ajoliikkeellään molempien Ferrari-kuskien kisan törmättyään Vetteliin. Katastrofi oli valmis.

Kimi Räikkönen pääsi Alfa Romeollaan maaliin, mutta ei yltänyt pisteille. Kimin sijoitus kisassa oli 11:s. Hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi oli maalissa 14:s.

Formulakausi jatkuu ensi viikonloppuna Unkarin Hungaroringillä. Sen jälkeen pidetään yhden viikonlopun tauko. Elokuun alussa ajetaan kahtena perättäisenä viikonloppuna Englannin Silverstonessa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas oli merkittävä pettymys vesikelissä

Kommentoi Facebookissa