Valtteri Bottas sai kiinalaisen tallikaverin – paksu lompakkokin ratkaisi

Guanyu Zhou on historian ensimmäinen kiinalainen F1-kilpakuljettaja (Kuva AOP)

Guanyu Zhou on historian ensimmäinen kiinalainen F1-kilpakuljettaja (Kuva AOP)

Kiinalainen Guanyu Zhou on pestattu F1-talli Alfa Romeon kuljettajaksi kaudelle 2022.

FORMULA 1 Guanyu Zhousta tulee kaikkien aikojen ensimmäinen kiinalaiskuljettaja F1-sarjassa. Alfa Romeo -talli vahvisti odotetusti tiistaina, että Zhou nousee kaudeksi 2022 Valtteri Bottaksen tallikaveriksi.

Zhoun tuoma taloudellinen tuki vaikutti tietysti sopimukseen, mutta mistään klassisesta maksukuljettajatapauksesta ei ole kyse. Zhou, 22, on näyttänyt osaamisensa radalla ollessaan Formula 2 -sarjan MM-pisteissä tällä hetkellä toisena.

– On ilo toivottaa Guanyu Zhou tervetulleeksi Alfa Romeo Racing ORLEN -tiimiin. Hän on erittäin lahjakas kuljettaja, kuten hänen tuloksensa F2:ssa ovat osoittaneet. Odotamme innolla, että voimme auttaa häntä kukoistamaan jopa enemmän Formula 1:ssä, Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur kommentoi tiedotteessa.

Zhoun tallikaverina ajaa ensi kaudella siis Valtteri Bottas, jonka pesti Mercedeksellä päättyy joulukuussa. Bottaksella on Alfa Romeon kanssa useampivuotinen sopimus.

Alfa Romeon molemmat kuljettajat vaihtuvat tämän kauden jälkeen. Kimi Räikkönen lopettaa pitkän uransa joulukuussa Abu Dhabin ajettavaan Abu Dhabin osakilpailuun ja italialaisen Antonio Giovinazzin sopimusta Alfa Romeo ei uusinut.

– Olemme ylpeitä vuoden 2022 kuljettajakokokoonpanosta ja olemme luottavaisia, että Zhou muodostaa onnistuneen kumppanuuden Valtteri kanssa. Odotamme myös innolla saavamme toivottaa kiinalaiset fanit mukaan, Vasseur toteaa.

Formula ykkösten markkinaodotuksille Zhoun pesti Alfa Romeolla on tietysti valtava juttu. Kiinalaisten kiinnostus F1-sarjaa kohtaan tulee räjähtämään.

Zhoun sopimus merkitsee sitäkin, että ensi vuonna Formula ykkösissä ei tule ajamaan yhtään italialaista ainakaan tämän hetken sopimustilanteen perusteella. Zhoun tieltä Alfa Romeolta väistymään joutuva Giovinazzi on ladannut tilanteesta todella kovaa ja katkeraa testiä Instagram-tililleen.

Zhoun on uutisoitu tuovan sponsorien muodossa jopa noin 30 miljoonaa dollaria Alfa Romeolle. Giovinazzi ottaa tämän epäsuorasti esille.

– F1 on tunnetta, lahjakkuutta, autoja, riskejä ja vauhtia, mutta kun raha määrää, se voi olla armotonta, Giovinazzi kirjoitti kuvan yhteyteen, jossa hän istuu lapsena Ferrarin leikkiautossa.

– Jos tämä oli ensimmäinen kuvani F1-autossa, niin se viimeinen on yhä ottamatta, Giovinazzi julistaa.

The Race -lehti uutisoi aikaisemmin tiistaina, että Giovinazzi olisi siirtymässä Formula E -sarjaan, jossa hän ajaisi Dragon Penske -tallin riveissä.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Lewis Hamiltonille tärkeä voitto – Valtteri Bottaksen startti lässähti taas

Kommentoi Facebookissa