Vanhemmat lähtivät juomaan – heitteillepanosta sakot ja pikkulapselle korvauksia

Vanhemmat määrättiin korvaamaan tekoaikaan kahdeksan kuukauden ikäiselle poikalapselle 500 euroa korvausta henkisestä kärsimyksestä. (Kuvituskuva Fotolia)

Lapsi jäi rattaisiin kiinnitettynä isän asuintalon rappukäytävään.

HEITTEILLEPANO Noin nelikymmenvuotiaat isä ja äiti ovat saaneet pienet sakot kahdeksankuukautisen lapsen heitteillepanosta. Isä ja äiti lähtivät ryyppäämään, ja lapsi jäi rattaisiin kiinnitettynä isän asunnon rappukäytävään.

Heitteillepano tapahtui Tampereella syyskuussa 2020. Lapsen isä ja äiti asuivat eri osoitteissa. Lapsi asui vuoroin kummankin luona.

Kun isä oli palauttamassa lasta äidille, tämä ilmoitti, ettei voi ottaa lasta vastaan koska on nauttinut alkoholia.  Äiti lahti viemään lasta takaisin isän luokse. Asunnon lähellä he tapasivat, ja äiti ilmoitti jättävänsä lapsen isälle. Sen jälkeen äiti lähti baariin juomaan alkoholia ja isä meni metsään juomaan olutta. Lapsi jäi rattaisiin kiinnitettynä isän asuintalon rappukäytävään.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi kummallekin 25 kappaletta kuuden euron päiväsakkoja, eli maksettavaa tuli 150 euroa. Rangaistusta lievensi se, että lapsi oli ilman aikuisen huolenpitoa lyhyen aikaa. Lieventävä seikka oli myös se, että kumpikin tunnusti teon.

Vanhemmat määrättiin korvaamaan tekoaikaan kahdeksan kuukauden ikäiselle poikalapselle 500 euroa korvausta loukkauksen aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä.

Lue myös: Syyte heitteillepanosta – vanhemmat lähtivät ryyppäämään, lapsi jäi rattaisiin porraskäytävään

Kommentoi Facebookissa