Varo uutta tekstiviestihuijausta – “Vuokranne on edelleen maksamatta”

Viesteissä yritetään saada vastaanottaja hätääntymään väittämällä hänen vuokransa olevan maksamatta. (Kuvituskuva Fotolia)

Viesteissä kerrotaan vuokranmaksuun käytettävän tilinumeron vaihtuneen ja annetaan uusi tilinumero.

HUIJAUS Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on saanut tällä viikolla runsaasti ilmoituksia uudesta huijausmuodosta, jossa tekstiviestin vastaanottajaa houkutellaan siirtämään vuokrarahat rikollisille. Rahallisia menetyksiä on jo aiheutunut.

– Rikolliset pyrkivät hyväksikäyttämään ihmisten velvollisuudentuntoa ja vastuullisuutta. Laskuihin ja maksamiseen liittyvissä tilanteissa on tärkeää ajatella asia rauhassa loppuun saakka. Mikäli epäilyksiä herää, on laskun todenperäisyys hyvä varmistaa laskuttavalta taholta ennen kuin maksaa mitään, sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Juuso Tunkelo.

Esimerkki tekstiviestinä lähetetyistä huijausyrityksistä. (Kuva Traficom)

Huijaustekstiviestejä lähettävät rikolliset esiintyvät yleisesti ”Taloyhtiönä”. Huijauksia liikkuu myös useiden eri vuokra-asuntoyhtiöiden nimissä. Viesteissä kerrotaan vuokranmaksuun käytettävän tilinumeron vaihtuneen ja annetaan uusi tilinumero, johon vuokra tulisi jatkossa maksaa.

Lisäksi viesteissä yritetään saada vastaanottaja hätääntymään väittämällä hänen vuokransa olevan maksamatta.

Lue myös: Rahapula yllätti – mieskaksikko kavalsi 25 000 euron arvoisen kaivinkoneen

Kommentoi Facebookissa