Veikkaus lupaa vähentää jopa 8000 automaattia – peliautomaattien pakollinen tunnistautuminen aikaistuu vuodella

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski lupaa lisätä yhtiön yhteiskunnallista vastuullisuutta.

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on luvannut lisätä yhtiön yhteiskunnallista vastuullisuutta. (Kuva Veikkaus)

Turvallisempi ja vastuullisempi peliympäristö on yhtiön mukaan jatkossa kaiken lähtökohta.

VEIKKAUS Veikkauksen ja Suomen rahapelijärjestelmän ympärillä on keskusteltu vilkkaasti viime kuukausien aikana. Syyskuun alussa kerrottiin yhtiön hallituksen tekemistä periaatepäätöksistä, jotka liittyvät Veikkauksen kehittämistoimenpiteisiin.

Niiden pohjalta on tehty ja tullaan tekemään useita toimenpiteitä, joiden kautta Veikkaus kertoo rakentavansa asiakkailleen entistä turvallisempaa ja vastuullisempaa peliympäristöä.

– Yhteiskunnallisessa keskustelussa on aiheellisesti kysytty, onko yleisesti hyväksyttävää, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat kärsivät yhteisen hyvän eteen. Se että rahat menevät yhteiskunnalle ja edelleen hyviin käyttötarkoituksiin ei ehkä enää riitä perustelemaan aiheutettua haittaa, Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoi yhtiön mediatilaisuudessa.

Veikkauksen strategiaa ollaan päivittämässä siten, että vastuullisuus nousee merkittävämpään rooliin. Turvallisempi ja vastuullisempi peliympäristö on yhtiön mukaan jatkossa kaiken lähtökohta.

– Keskustelussa on peräänkuulutettu Veikkauksen vastuuta yksilöille. On rehellistä sanoa, että me vastasimme tähän keskusteluun puhuen vastuustamme yhteiskunnalle. Tämä ei riitä, Sarekoski myönsi.

Toisena isona strategisena tavoitteena on jatkossakin turvata markkinajohtajuus Suomessa myös digitaalisessa ympäristössä vuonna 2025, ja kolmantena olla kilpailukykyinen myös kansainvälisessä b2b-liiketoiminnassa.

Pelaajakeskeinen vastuullisuus ilmenee siten, että markkinointi tulee vähenemään ja pelaamisen lopettaminen helpottuu. Se näkyy esimerkiksi automaattipelaamisessa, johon liittyen Veikkaus on päättänyt aikaistaa pakolliseen tunnistautumiseen siirtymistä.

– Veikkaus aikaistaa pakolliseen tunnistautumiseen siirtymistä vuodella siitä, mitä eduskunta viime keväänä päätti. Pakollinen tunnistautuminen astuu siis voimaan jo tammikuun 2021 aikana, Sarekoski kertoo.

Pakollisen tunnistautumisen kautta pelaajilla on mahdollisuus saada itselleen pysyvä pelikielto automaateille. Myös alaikäisten pelaaminen voidaan pakollisen tunnistautumisen kautta estää. Tehdyillä toimenpiteillä on merkittävä vaikutus myös automaattien kokonaismäärään.

– Hajasijoitettujen automaattien kokonaismäärää tullaan vähentämään arvioidemme mukaan vuoteen 2025 mennessä jopa 8000 kappaleella, laki- ja vastuullisuusjohtaja Pekka Ilmivalta toteaa.

Tällä hetkellä Veikkauksella on eri puolilla Suomen kioskeissa, kaupoissa, ravintoloissa ja huoltoasemilla noin 18 500 automaattia.

Lue myös: Poliitikot ulos Veikkauksen hallituksesta – peliautomaattien määrä vähenee 3000 kappaletta

Kommentoi Facebookissa