Veikkausliiga ei pidä EM-kisataukoa – riittääkö futisbuumin keskellä yleisöä?

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari .

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari. (Kuva AOP)

Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2020 julkistettiin. EM-kisataukoa ei pidetä, mutta Huuhkajien ottelupäivinä ei pelata.

JALKAPALLO Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2020 julkistettiin keskiviikkona. Avausottelut pelataan lauantaina 11. huhtikuuta ja kauden päätösottelut sunnuntaina 1. marraskuuta.

Viime vuonna ensi kertaa käytössä olleeseen sarjajärjestelmään ei tule muutoksia. Huhtikuusta elokuun loppuun pelataan kahdentoista joukkueen 22 kierroksen runkosarja, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa sekä kotona että vieraissa.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan runkosarjasijoitusten perusteella ylempään ja alempaan loppusarjaan. Runkosarjan kuuden parhaan joukkueen sarjaa kutsutaan mestaruussarjaksi ja kuuden alemman joukkueen sarjaa haastajasarjaksi.

Nämä sarjat pelataan syys- ja lokakuussa. Mestaruussarjassa ja haastajasarjassa ratkaistaan mestari, mitalistit sekä putoajajoukkue.

Loka-marraskuun vaihteessa pelataan Veikkausliigan lopputurnaus. Viisi joukkuetta ratkaisee siinä, mikä niistä saa viimeisen jaossa olevan europaikan kaudelle 2021.

Viime vuodesta loppusarjoihin tulee muutos. Kaikki päätöskierroksen ottelut pelataan samaan aikaan.

– Runkosarja päättyy tällä kaudella samanaikaisesti kaikilla joukkueilla. Mestaruus- ja haastajasarjassa etukäteen rakennettu ottelukaavio ohjaa ottelujen sijoittamista runkosarjasijoitusten perusteella, kommentoi Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa tiedotteessa.

Veikkausliiga ei pidä taukoa jalkapallon EM-turnauksen aikana 12.6.-12.7. Taukoa ei katsota tarpeelliseksi, vaikka Suomen joukkue on mukana EM-kisoissa ja Veikkausliigan pelaajia saattaa mahtua Huuhkajien EM-kisaryhmään.

– Huuhkajat on ensimmäistä kertaa mukana arvokisoissa ja se on upea juttu myös Veikkausliigan näkökulmasta. Veikkausliigaa pelataan myös EM-kisojen aikana, mutta ottelut on rytmitetty niin että samoina päivinä Huuhkajien kanssa ei pelata. Ylipäänsä otteluja pyritään pelaamaan niin, että päästäisiin hyödyntämään kisojen välipäiviä, ilmoittaa Marjamaa.

Keväällä puhuttaa tietysti kenttien kunto. Vaikka talvea on eletty etelässä lähinnä vesisateen merkeissä, saattaa huhtikuussa tulla takatalvi.

– Kenttäremontteja on paljon, mikä on tietysti myönteinen asia sikäli, että pian päästään pelaamaan hyvillä, uusilla alustoilla. Alustat uusitaan kauden aikana Helsingissä, Kuopiossa ja Maarianhaminassa. Luonnollisesti remontit vaikuttavat myös ohjelman aikatauluun jonkin verran, Marjamaa taustoittaa.

Veikkausliigan mestaruutta puolustaa Kuopion Palloseura, joka ei lähde huhtikuussa alkavaan kauteen kuitenkaan suurimpana suosikkina. Viime kaudella syvissä vesissä tarponut Helsingin Jalkapalloklubi on vahvistanut rivejään kovasti ja on resurssien perusteella Suomen ykkönen.

HJK:n ykköshaastaja saattaa olla HIFK. Kiinalaisliikemies Jin Chang nosti HIFK:n viime keväänä kertaheitolla Veikkausliigan toiseksi rahakkaimmaksi organisaatioksi. HIFK on osana Changin pelaajakauppabisnestä.

Ensimmäinen Stadin derby HJK:n ja HIFK:n välillä pelataan torstaina 23. huhtikuuta HIFK:n ollessa isäntänä. HJK isännöi toista derbyä 10. elokuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat menee eteenpäin – jälleen siirto Serie A:han

Kommentoi Facebookissa