Veikkausliigan ottelun aikana häiriköitiin – kymmenkunta poliisipartiota rauhoitteli suurella määrällä OC-sumutetta

TPS:n Elias Ahde avasi rangaistuspotkusta kotijoukkueen maalitilin.

Itse ottelussa TPS:n Elias Ahde avasi rangaistuspotkusta kotijoukkueen maalitilin. (Kuva AOP)

Turussa vierasjoukkueen häirikkökannattaja heitti järjestysmiestä kivellä päähän.

JALKAPALLO Eilen perjantai-illalla Turussa pelatun TPS–FC Lahti -ottelun aikana ja sen päättyessä tapahtui vierasjoukkueen niin sanottujen kannattajien toimesta tavallista tökerömpää häiriköintiä.

Poliisi kertoo, että Lahden suunnalta oli Turkuun saapunut ainakin kaksi bussilastillista katsojia. Näiden joukossa oli parikymmentä nuorukaista, jotka ottelun aikana ja sen jälkeen muun muassa metelöimällä ja rähisemällä aiheuttivat vakavaa häiriötä.

Yhtä järjestyksenvalvojaa heitettiin kivellä päähän. Paikalle lähetettiin kymmenkunta poliisipartiota, jotka joutuivat rauhoittelemaan häiriköitä suurella määrällä OC-sumutetta ja ottamaan kiinni kolme pahinta häirikköä.

Tämän jälkeen poliisi paimensi porukan takaisin busseihinsa ja saattoi ne matkaan.

– Mitähän tälläkin oli tekemistä urheilun kanssa? Samaan aikaa tuli TV:stä upea MM-jalkapallo-ottelu Espanjan ja Portugalin välillä, Lounais-Suomen poliisi ihmettelee tiedotteessaan.

Poliisi kertoo heillä olevan kesäperjantaisin muitakin tehtäviä, kuin ”mukamas jalkapallosta riehaantuvien nuorten urhojen älyttömän riehumisen rajoittaminen”. Jalkapallo-ottelun pitäisi olla yleisöllekin mielekäs urheilutapahtuma.

Itse ottelu oli perjantain ainoa Veikkausliigan ottelu ja se päättyi tasatuloksen 1–1. Ottelun ensimmäisen osuman iski rangaistuspotkusta TPS:n Elias Ahde ja FC Lahden tasoituksesta vastasi Hassan Sesay.

Lue myös: Veikkausliigaan nousseen TPS:n valmentaja Onni Valakarista – ”Tulevaisuus ei ole Suomessa”

Kommentoi Facebookissa