Venäjä oli liian kova Suomelle – EM-kisojen tulo Tampereelle päivän lohtuna

Tuomas Sammelvuo valmensi Venäjän miesten lentopallomaajoukkueen Tokion 2020 olympiaturnaukseen.

Tuomas Sammelvuo valmensi Venäjän miesten lentopallomaajoukkueen myös Tokion 2020 olympiaturnaukseen. (Kuva AOP)

Venäjä pehmitti Suomen EM-lentiksessä 3-0. Seuraavaa EM-turnausta 2021 pelataan Tampereella.

LENTOPALLO Suomen miesten lentopallomaajoukkue pisti ihan hyvin hanttiin Venäjälle EM-kisoissa Slovenian Ljubljanassa, muttei kyennyt järjestämään yllätystä hävittyään suoraan kolmessa erässä. Tulos oli aika lailla odotettu.

Venäjä vei ensimmäisen erän nimiinsä 25-17, mutta Suomi pystyi pistämään tiukasti kampoihin kahdessa muussa ja sillä oli avaimet käsissään jopa erävoittoihin. Erien lopussa Venäjä kuitenkin näytti miksi se on aivan maailman huippujoukkueita voittaen toisen erän 26-24 ja kolmannen 25-22.

Suomen yleispelaaja Antti Ronkainen harmitteli, ettei Suomi kyennyt käyttämään etsikkoaikojaan hyväkseen.

– Tuli vähän harmittavia virheitä erien loppuun. Siinä tuli syöttövirheitä ja muutenkin huonoja ratkaisuja. Muutenhan me olimme ihan hyvin kelkassa mukana, Ronkainen analysoi ottelun päätyttyä.

Venäjä voitti kesällä Kansojen liigan sekä selvitti olympialaisten karsintaturnauksen voitokkaasti häviämättä erääkään. Ronkaisen mukaan vastustaja oli täynnä huippupelaajia.

– Heidän fyysisyytensä on yksi asia, jonka voi meitä vastaan nostaa esille. He ovat myös kokonaisvaltaisesti niin laaja ja monipuolinen joukkue. Ei siellä pelkällä fyysisyydellä pärjää, vaan kaikki ovat myös hyvin teknisiä. Maailmanluokan pelaajia, Ronkainen kehaisi vastustajaa.

Suomi ei kuitenkaan päästänyt Venäjää helpolla, vaan yksi kisojen mestarisuosikki sai tehdä kunnon iltapuhteen kaataakseen Suomen. Venäjän päävalmentaja Tuomas Sammelvuo antoikin tunnustusta hyvin taistelleelle Suomelle.

– Veimme torjunnat 9-1 ja hyökkäyspelissäkin taisi olla jonkinlainen ero hyväksemme kuten totta kai myös fyysisyydessä. Hienon näköistä oli Suomen peli ja he pelasivat omilla vahvuuksillaan, Sammelvuo kehui pelin jälkeen.

Venäjä on jo jatkopaikkansa varmistanut ja Sammelvuo oli kokonaisuudessaan tyytyväinen ottelun antiin.

– Tämä oli meille tervetullut peli, kun Suomi pelasi vähän erilaista peliä. He pelaavat nopeaa peliä, jossa on paljon erilaisia hyökkäysratkaisuja.

Suomi hävisi lauantaina Slovenialle ja sunnuntaina Valko-Venäjällekin. Suomen on voitettava keskiviikkona ratkaisevassa ottelussa Turkki mieliäkseen jatkopeleihin. Jos tappio tulee, voidaan hyvällä syyllä spekuloida, onko Joel Banks oikea mies Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi.

Maanantaina Ljubljanassa kuultiin myös iloisia uutisia. Suomi järjestää yhden 2021 EM-kisojen alkulohkoista Tampereella. Suomi on 2021 mukana EM-kisoissa jo kahdeksatta kertaa peräkkäin.

Haastattelut Salttu Forsström, Ljubljana. Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomelle karmea sulaminen EM-lentiksessä – ”Sen pitääkin sattua”

Kommentoi Facebookissa