Venäjä on iskenyt ohjuksilla Kiovaan – ukrainalaiset ilmoittavat pudottaneensa alas venäläishävittäjän

Kiovan asukkaat hakivat yöllä turvaa pommituksilta maanalaisilta metroasemilta. (Kuva AOP)

Venäläisjoukot lähestyvät Kiovaa ja lähes 100 000 ukrainalaista on paennut kodeistaan.

UKRAINA Venäjän hyökkäys Ukrainassa on kiihtynyt. Taistelujen jatkuessa venäläisjoukot ovat suunnanneet pohjoisesta Valko-Venäjältä kohti Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa. Amerikkalaisten tiedustelutietojen mukaan venäläiset yrittävät piirittää Kiovan.

Kiovassa on kuultu useita räjähdyksiä, ja ukrainalaislähteiden mukaan kaupunkiin olisi ammuttu risteily- tai ballistisia ohjuksia. Ukrainan sisäministeriön mukaan ilmatorjunta olisi onnistunut ampumaan alas venäläiskoneen. Uutiskuvien perusteella se olisi pudonnut kerrostaloalueelle Darnytsjassa itäisessä Kiovassa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo, että Venäjän joukot on onnistuttu pysäyttämään monilla suunnilla. Zelenskyi kertoi myös, että taistelujen ensimmäisenä päivänä on kuollut 137 ukrainalaista ja yli 300 on haavoittunut taisteluissa. Lähes 100 000 ukrainalaista on paennut kodeistaan.

Länsimaiden langettamia taloudellisia pakotteita Venäjää vastaan on kritisoitu liian lieviksi, eikä niillä ole ollut mitään vaikutusta Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

Venäjän aloitettua sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainassa Suomen suurlähettiläs ja kaikki Kiovan-edustuston palveluksessa olleet Suomen kansalaiset ovat poistuneet maasta turvallisuussyistä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu tänään Naton videokokouksena järjestettävään huippukokoukseen. Kokouksessa käsitellään Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Naton jäsenmaiden lisäksi huippukokoukseen osallistuvat Naton vahvistetun kumppanuuden maat Suomi ja Ruotsi sekä EU.

Lue myös: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja uhkailee länsivaltoja – ”Jos joku harkitsee puuttumista tilanteeseen…”

Kommentoi Facebookissa