Venäjä suljettu jalkapallosta myös ensi kaudella

Venäjä juhlii maalia Suomea vastaan (Kuva Gonzalo Arroyo / UEFA)

Venäjä juhlii maalia Suomea vastaan. (Kuva Gonzalo Arroyo/ UEFA)

Venäjä on suljettu Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n kaikista turnauksista kaudelle 2022-2023.

JALKAPALLO Euroopan jalkapalloliitto UEFA ilmoitti maanantaina, ettei venäläisjoukkueilla ole toistaiseksi asiaa UEFA:n alaisiin turnauksiin niin maajoukkueiden kuin seurajoukkueidenkin osalta. Jo helmikuussa Venäjä suljettiin UEFA:n kilpailuista ja nyt ilmoitettiin päätöksen olevan voimassa toistaiseksi.

Venäjän seurajoukkueet on suljettu miesten ja naisten Mestareiden liigasta, Eurooppa-liigasta sekä Konferenssiliigasta. Venäjän naisten maajoukkue suljettiin kesällä Englannissa pelattavasta EM-turnauksesta. Venäjän tilalle turnaukseen on kutsuttu Portugali.

Miesten maajoukkueturnauksissa Venäjä on suljettu kesällä alkavasta Kansojen liigasta. Tulevien EM-karsintojen osalta päätöstä ei Venäjän suhteen vielä ole, mutta sulku jatkuu toistaiseksi, joten Venäjä jätetään 2024 EM-kisoista ulos, mikäli pannaa ei poisteta ennen vuotta 2023, jolloin EM-karsintojen on määrä alkaa.

UEFA päätti myös, ettei Venäjän hakemusta 2028 ja 2032 miesten EM-kisoista kelpuuteta. Venäjä ilmoitti maaliskuussa hakevansa EM-kisoja.

Jo aiemmin Venäjä suljettiin jalkapallon MM-karsinnoista. Venäjän oli määrä pelata jatkokarsintoja maaliskuussa, mutta 2022 MM-kisoihin Qatariin Venäjällä ei ole siis asiaa.

Venäjä aloitti 24. helmikuuta raakalaismaiset sotatoimensa Ukrainassa. Sotansa takia Venäjä on joutunut kansainväliseen eristykseen. Urheilussa Venäjä on suljettu ulkomaailmasta käytännössä kokonaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin Norwichin tipahtaminen varmistui

Kommentoi Facebookissa