Venäläisten yllättävä päätös tuo uuden haasteen Jokereille – ”En tasajalkaa hypi tässä vaiheessa”

Lauri Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana ja Jari Kurri seurajohtajana

Lauri Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana ja Jari Kurri seurajohtajana. (Kuva Jokerit)

KHL-seurat kaventavat kaukaloitaan. Jokereissa ei taputeta käsiä.

JÄÄKIEKKO Venäjällä on tehty radikaali päätös maan jääkiekon kehittämisen suuntaviivoissa. Kaukaloita aiotaan KHL:ssä kaventaa. Syyskuussa alkavalla kaudella jo kymmenen KHL-joukkuetta pelaa kotiottelunsa NHL-kokoisessa kapeassa kaukalossa.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki pitää kapeita kaukaloita perinteiseen venäläiseen pelityyliin soviteltuna hiukan erikoisina.

– Mielenkiinnolla katsellaan kyllä. Aika jännää, että venäläiseen mentaliteettiin, jossa suositaan taitokiekkoa, jossa syötellään keskellä ja haetaan vauhtia taaksepäin, tuodaan pientä NHL-askia. Uskon, että nähdään entistä aggressiivisempaa KHL-kiekkoa, toteaa Marjamäki Sport Contentille.

Jokerit jatkaa kotipeleissään leveämmässä kaukalossa. Kapeissa vieraskaukaloissa pelaaminen tuottaa joukkueelle tietysti lisähaastetta.

– Meidän pitää valmistautua tosi hyvin vieraspelireissuihin, kun mennään NHL-kokoisiin kaukaloihin. Se on eri peli kuin isoissa kaukaloissa. Hyvä, että meidän maalivahti Antti Niemi on pelannut viimeiset kymmenen vuotta NHL:ssä. Varmaan maalivahdille se isoin muutos tulee kuitenkin, Marjamäki sanoi.

Erityisen paljon muutoksia pienemmässä laatikossa tulee Marjamäen mukaan yli- ja alivoimapeliin.

– Erikoistilannepelaaminen on hyvin erilaista, kun on 26 metriä leveä kaukalo verrattuna 30 metriä leveään kaukaloon.

NHL:ssä kapeassa kaukalossa upean uran pelannut Jokereiden General Manager Jari Kurri suhtautuu kaukaloiden kaventamiseen kriittisesti.

– Vähän herättää kysymyksiä, enkä tasajalkaa hypi tässä vaiheessa. Peliä olen kokenut ja seurannut NHL:ssä ja maajoukkueturnauksissa. Miten tämän päivän pelaajat ovat muuttuneet, miten paljon nopeutta on pelaamiseen tullut. Kokoa ja vauhtia rupeaa olemaan vain enemmän, niin olen huolissani siitä, säilyykö tila ja aika vielä pelissä, Kurri kommentoi Sport Contentille.

Kurrin mukaan kaukaloiden kaventaminen ei takaa, että pelistä tulisi viihdyttävämpää.

– Ne jotka lipusta maksavat, haluavat nähdä hyvää ja viihdyttävää jääkiekkoa. Pystyykö sitä sitten noin pienessä tämän päivän pelaajilla pelaamaan? Se on mulle iso kysymys.

Kurrin mukaan vastauksia kaukaloiden kaventamisprojektien onnistumisesta saadaan alkavalla kaudella.

– KHL:ssä on aika paljon pikkukaukaloita tullut. Varmaan tämän vuoden aikana opitaan, mitä muutos tuo. Pelataan kausi ja haetaan kokemuksia. Uskon, että jossain vaiheessa keskustellaan, onko 26 vai 28 metriä se oikea koko.

Jokerit ei ole kaventamassa Hartwall-areenan kotikaukaloaan ainakaan toistaiseksi.

Teksti: Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Raju mediaruoskinta kyllästyttää Jokereissa – ”Ei missään nimessä ole sen arvoista”

Kommentoi Facebookissa