Verinen matto ulkoroskiksessa paljasti henkirikoksen – ”Miehen epäillään surmanneen uhrin kirveellä”

Poliisi kertoo, että Tapaninvainion murhasta epäilty hankki tekovälineistöä etukäteen. (Kuvituskuva Dreamstime)

Tapausta tutkitaan murhana, koska rikoksen tekotapa oli raaka ja julma.

HENKIRIKOS Helsingin poliisi tutkii edelleen henkirikosta, jonka epäillään tapahtuneen 19.–20. marraskuuta 2021. Henkirikoksen selvittäminen lähti liikkeelle, kun poliisi sai ilmoituksen verisestä matosta ulkoroskiksessa Tapaninvainiolla.

Poliisit löysivät roskalaatikosta noin 40-vuotiaan miehen menehtyneenä. Tapausta tutkitaan murhana, koska rikoksen tekotapa oli raaka ja julma. Poliisi epäilee, että henkirikos suunniteltiin etukäteen.

Poliisi otti kiinni 27-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan naisen epäiltyinä murhasta. Heidät vangittiin marraskuussa. Nainen päästettiin myöhemmin vapaaksi, koska häntä ei ollut enää syytä epäillä murhasta. Sen sijaan 27-vuotias mies on edelleen vangittuna.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että mies hankki etukäteen erilaista välineistöä, joka sopi henkirikoksen toteuttamiseen ja jälkien peittämiseen.

– Hän meni tapahtuma-asuntoon varhain tekopäivän yönä, ja hänen epäillään surmanneen uhrin kirveellä, sanoo rikostarkastaja Jari Koski.

Surmatyön jälkeen uhri paketoitiin ja jätettiin naapuritalon roska-astiaan. Tekoväline löytyi viereisestä roskiksesta. Tämän jälkeen mies ja nainen poistuivat paikalta, ja poliisi tavoitti heidät Pohjois-Suomesta.

Rikoksen esitutkinta on edelleen kesken. Syytteen nostamisen määräpäivä on 23.2.2022, ja jutun syyttäjä on aluesyyttäjä Mikko Larkia.

Lue myös: Paritalon ulkoroska-astiassa oli verinen matto – poliisit löysivät nelikymppisen miehen ruumiin

Kommentoi Facebookissa