Verkkokaupoista tilattiin leluja, televisio ja jopa haitari – tuotteet noudettiin väärennetyillä valtakirjoilla

Poliisi on saanut valvontakameratallenteita, joissa näkyy kaksi tilauksia noutanutta henkilöä.

Poliisi on saanut valvontakameratallenteita, joissa näkyy kaksi tilauksia noutanutta henkilöä. (Kuva Poliisi ja Fotolia)

Poliisi tutkii useiden petosten sarjaa, jossa käytettiin ulkomaisia henkilökortteja.

PETOS Helsingin poliisilla on esitutkinnassa useiden petosrikosten sarja, jossa eri puolilla Suomea asuvien ihmisten ja yritysten tiedoilla on tilattu erilaista omaisuutta useista eri verkkokaupoista.

– Tilattu omaisuus on hyvin sekalaista. Joukossa on muun muassa leluja, lastentarvikkeita, vaatteita, viihde-elektroniikkaa ja soittimia, kuten haitari. Petostilaukset ajoittuvat marraskuun 2018 ja tammikuun 2019 välille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Tuotteita on noudettu väärennetyillä valtakirjoilla eri paikkakunnilla pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa. Lähetysten noutajat ovat esittäneet tilauksia noutaessaan henkilöllisyystodistuksina ulkomaisia henkilökortteja tai ulkomaalaisten henkilöiden suomalaisia henkilökortteja. Käytetyt henkilöllisyystodistukset ovat mahdollisesti väärennettyjä.

Poliisi on saanut valvontakameratallenteita, joissa näkyy kaksi tilauksia noutanutta henkilöä.

– Pyydämme yleisöltä apua kuvissa esiintyvien nuorten miesten tunnistamiseksi. Molempia epäillään tässä vaiheessa petoksista ja identiteettivarkauksista. Poliisi selvittää esitutkinnan aikana, mitä tilatuille tavaroille on tapahtunut ja liittyykö kokonaisuuteen muita henkilöitä. On mahdollista, että tavarat on toimitettu ulkomaille.

Tapaukseen liittyvät vihjeet voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse: analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös: Tunnistatko rikoksista epäillyn naisen – teki 90-vuotiaan miehen kortilla ostoja ja nostoja yli 20 000 eurolla

Kommentoi Facebookissa