Veteraani Sebastien Loeb yllätysvoittoon – Kalle Rovanperällä tyydyttävä avaus

Sebastien Loeb kaasuttelee Fordillaan Monte Carlo-rallissa. (Kuva AOP)

Sebastien Loeb juhli voittoa Monte Carlo-rallissa. Power Stagen voitollaan ylimääräisiä MM-pisteitä keränneen Kalle Rovanperän sijoitus oli neljäs.

RALLI Ralliautoilun yhdeksänkertainen maailmanmestari, helmikuussa 48 vuotta täyttävä Sebastien Loeb, yllätti MM-rallikauden avauskilpailussa Monte Carlo -rallissa. Loeb ajoi Fordillaan Ranskan alppiteillä voittoon, mitä harva osasi odottaa.

Dakar-rallista keikkakuskin roolissa Monteen ja Fordin puikkoihin kiirehtinyt Loeb teki voitollaan historiaa, sillä hän ajoi ralliautoilun hybridiaikakauden ensimmäisen osakilpailuvoiton. Voitto oli Loebille uran 80:s MM-ralleissa.

Loeb ajoi voittoon lopulta 10,5 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen toiseen lajilegendaan, Toyotalla enää valikoidun ohjelman tällä kaudella ajavaan kahdeksankertaiseen maailmanmestariin Sebastien Ogieriin.

– Olen todella iloinen. En odottanut tätä. Todella kova taistelu, Loeb iloitsi WRC:n medialle.

Ogier oli vielä tukevasti kiinni voitossa ennen kisan toiseksi viimeistä, jolle hän lähti 24,6 sekunnin edun turvin Loebiin nähden. Ogier koki kuitenkin dramaattisen rengasrikon ja Loeb siirtyi 9,5 sekunnin johtoon ennen kisan päättänyttä Power Stage -erikoiskoetta. Kaiken lisäksi Ogierille mätkäistiin Powerilla 10 sekunnin aikarangaistus varaslähdöstä.

Fordille kisa oli iso menestys. Loebin tallikaveri Craig Breen kuittasi kolmannen sijan jäätyään kärjestä reilut puolitoista minuuttia.

Montessa todella vaatimattomasti aloittanut, mutta lauantaina uuden Toyotansa kanssa paremmin sinuiksi päässyt Kalle Rovanperä oli tuloksissa neljäs. Rovanperällä ei kuitenkaan ollut enää sunnuntaina mitään mahdollisuuksia tavoittaa Breeniä ja palkintosijasta hän jäikin nelisenkymmentä sekuntia,

Rovanperä päätti kisansa kuitenkin hienosti. Hän tykitti kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen pohja-ajan ja kuittasi sillä bonuksena todella tärkeät viisi MM-pistettä.

– Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen. Näytti alussa niin huonolta. Menetin mahdollisuuteni podiumille kisan alussa, Rovanperä kommentoi WRC:lle.

Rovanperä pääsi tuntuvasti paremmin sinuiksi Rally1-auton kanssa lauantain lenkillä ja kruunasi upean nousunsa päivän päätteeksi kahdella pohja-ajalla.

– Iso kiitos tiimille. Auto toimi todella hyvin, Rovanperä iloitsi.

Kausi jatkuu kuukauden kuluttua Ruotsissa, jossa Toyotan kolmatta autoa Rovanperän ja Elfyn Evansin rinnalla ajaa Esapekka Lappi. Lappi ja Ogier vuorottelevat tällä kaudella Toyotan kolmannessa autossa.

Loeb on ilmoittanut, ettei hänelle Monten lisäksi ole sovittuna muita kisoja Fordin kalustolla kilpailevan M-Sportin kanssa. Loeb on ajanut MM-ralleja satunnaisesti sen jälkeen, kun voitti 2012 yhdeksännen maailmanmestaruutta.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Formula ykkösten Suomen tv-kanava vaihtuu – asiantuntijoina kovia nimiä

Kommentoi Facebookissa