Via Crucis -pääsiäisvaelluksella kulki yli 15 000 ihmistä – rooleissa nähtiin oopperalaulajia

Via Crucis -vaelluksella Jeesuksen roolissa oli tänä vuonna oopperalaulaja Valtteri Torikka.

Via Crucis -vaelluksella Jeesuksen roolissa oli tänä vuonna oopperalaulaja Waltteri Torikka. (Kuva Sakari Röyskö)

Musiikillinen kokonaisuus koostui oopperasta, liedistä, musikaalimusiikista, gospelista ja virsistä.

VIA CRUCIS Helsingin keskustassa vaellettiin lauantaina 31.3. eurooppalaisen Ristintie-vaellusperinteen mukaisesti ekumeenisessa hengessä pääsiäisen tapahtumia muistellen. Via Crucis -pääsiäisvaellukselle osallistui yli 15 000 ihmistä.

Tänä vuonna Via Crucis -vaelluksella oli mukana useita tunnettuja laulajia ja sen myötä kuultiinkin enemmän musiikkia kuin aiempina vuosina. Musiikillinen kokonaisuus koostui oopperasta, liedistä, musikaalimusiikista, gospelista ja virsistä. Jeesuksen roolissa nähtiin ja kuultiin oopperalaulaja Waltteri Torikka.

Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittaman teoksen muissakin keskeisissä rooleissa oli useita oopperalaulajia kuten Hannu Niemelä Juudaksena, Päivi Nisula Herodeksena ja Sauli Tiilikainen Pilatuksena. Ville Saukkosen ohjaamaan esitykseen oli lisätty laulumusiikkia useaan kohtaukseen ja siis myös Jeesus eli Waltteri Torikka lauloi Jaakko Löytyn Tuuli työntää kulkijaa ja suomeksi Kuin taivaisiin eli Secret Gardenin You Raise Me Upin.

Kärsimystien reitti kulki Kaisaniemen puistosta kello 21 alkaen Suomen Pankin kautta Tuomiokirkolle, jossa se päättyi ristiinnaulitsemiseen. Via Crucis esitettiin Helsingin ydinkeskustassa jo 23. kerran. Ville Saukkosen ohjaustyötä nähtiin Via Cruciksessa kolmatta kertaa.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen. Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Kommentoi Facebookissa