Viisi alakouluikäistä lasta kuolee liikenteessä vuosittain – sadat vapaaehtoiset turvaavat lasten koulutietä

Jalankulkijoista neljä kymmenestä menehtyi ja yli puolet loukkaantui nimenomaan suojatiellä.

Jalankulkijoista neljä kymmenestä menehtyi ja yli puolet loukkaantui nimenomaan suojatiellä. (Kuva AOP)

Suurin osa alakouluikäisten jalankulkijoiden henkilövahingosta tapahtui tietä ylitettäessä.

TURVALLISUUS Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin Koulutien turvaajat -kampanja on käynnissä koulujen alkaessa. Kampanja on jokavuotinen..

Koulutien turvaajat ovat vapaaehtoisia, jotka ovat turvaamassa kouluun kulkevien lasten suojateiden ylityksiä. Kampanjan tavoitteena on muistuttaa autoilijoita siitä, että pienet koululaiset ovat taas liikkeellä, sekä palauttaa koululaisten mieliin turvallinen tapa ylittää tie.

– Kampanja on hieno ponnistus MLL:n paikallisyhdistyksiltä tärkeän asian puolesta, viime vuonna vapaaehtoisia oli mukana yli 500, kertoo MLL:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone.

Viisi alakouluikäistä lasta kuolee ja yli 160 loukkaantuu liikenteessä vuosittain. Suurin osa alakouluikäisten jalankulkijoiden henkilövahingosta tapahtui tietä ylitettäessä. Jalankulkijoista neljä kymmenestä menehtyi ja yli puolet loukkaantui nimenomaan suojatiellä.

MLL:n Uudenmaan piiri ja MLL:n paikallisyhdistykset rekrytoivat yhteistyössä vapaaehtoisia koulutien turvaajiksi. Mukaan lähteminen on jokaiselle helppoa: koulutien turvaajana toimiminen vie vain puoli tuntia aikaa yhtenä aamuna.

Koulutien turvaajaksi voi ilmoittautua MLL:n paikallisyhdistyksiin Uudellamaalla. Mukana olevat paikallisyhdistykset ja niiden yhteyshenkilöt löytyvät nettisivuilta: uudenmaanpiiri.mll.fi.

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri, MLL:n paikallisyhdistykset sekä Nordea Henkivakuutus.

Lue myös: Poliisi muistuttaa – huoltajien kannattaa kävellä koulutie läpi yhdessä lasten kanssa

Kommentoi Facebookissa