Viisi poliisipartiota selvitti koulu-uhkausta – 13-vuotias poika esitteli WhatsApp-ryhmässä asetta

Lähes aina uhkaukset on tehty ajattelemattomuutta ja seurausten vakavuus tulee nuorelle yllätyksenä.

Lähes aina uhkaukset on tehty ajattelemattomuutta ja seurausten vakavuus tulee nuorelle yllätyksenä. (Kuvituskuva Fotolia)

Uhkausviestissä kehotettiin olemaan tulematta Martinlaakson kouluun.

KOULU-UHKAUS Itä-Uudenmaan poliisille tuli aamulla noin klo 7.55 tehtävä Martinlaakson koululle, missä ilmoituksen mukaan oli kyse koulu-uhasta. Paikan päällä asiaa selvittämässä oli kaiken kaikkiaan viisi Itä-Uudenmaan poliisin partiota.

Kyse oli koulun 13-vuotiaan oppilaan WhatsApp-ryhmään laittamasta uhkausviestistä, jossa kehotettiin olla tulematta kouluun. Uhkauksessa oli myös esitelty asetta.

Tapauksesta ei aiheutunut välitöntä vaaraa koulun oppilaille, koulun henkilökunnalle tai muille ulkopuolisille henkilöille. Asiasta kirjataan rikosilmoitus ja Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa nyt tapauksen selvittelyä tutkinnallisin keinoin.

Itä-Uudenmaan poliisi haluaa muistuttaa, että aina kun kouluun kohdistuu uhka, poliisi lähtee selvittämään uhkauksen tekijää ja lähes poikkeuksetta saa sen selvitettyä. Kaikki uhkaukset otetaan vakavasti ja ne tutkitaan perinpohjaisesti. Poliisilla on velvollisuus puuttua matalalla kynnyksellä koulu-uhkauksiin.

Lähes aina uhkaukset on tehty ajattelemattomuutta, jolloin niiden seurausten vakavuus ja kauaskantoisuus tulevat nuorelle ja hänen huoltajilleen täytenä yllätyksenä.

Lue myös: Vitsistä voi aiheutua jopa vankeusrangaistus – ”Meillä on viikoittain selvitettävänä koulu-uhkauksia”

Kommentoi Facebookissa