Viranomaiset keskeyttivät nyt Attendon hoivakodin toiminnan – ”Pyydämme anteeksi toimintamme virheitä”

Attendo Pelimanni tarjosi ympärivuorokautista hoivaa ja kevyemmin tuettua palveluasumista ikäihmisille.

Attendo Pelimanni tarjosi ympärivuorokautista hoivaa ja kevyemmin tuettua palveluasumista ikäihmisille. (Kuvituskuva Fotolia)

Attendo Pelimannin toiminta on keskeytetty väliaikaisesti aluehallintoviraston päätöksellä.

HOIVAKODIT Länsi-Suomen aluehallintovirasto antoi perjantaina päätöksen, jolla Attendo Pelimannin toiminta Alavudella on väliaikaisesti keskeytetty. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kuusi asukasta on kuollut alle kuukauden aikana ja syytä selvitetään.

Asukkaat jäävät Attendo Pelimanniin siten, että Kuussote-kuntayhtymä vastaa toistaiseksi toiminnasta ja Attendo vuokraa koko henkilöstön kuntayhtymän käyttöön. Lisähenkilöstöä vuokrataan tarvittaessa myös Kuusiolinna Terveys Oy:ltä, jonka alihankkijana Attendo on toiminut.

Attendo Pelimanni aloitti toimintansa 8.1.2019. Yksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja kevyemmin tuettua palveluasumista ikäihmisille. Hoivakodin toiminnan käynnistyttyä taloon muutti Attendon mukaan nopealla aikataululla noin 50 poikkeuksellisen huonokuntoista ja runsashoitoista asukasta neljästä eri yksiköstä.

– Intensiivinen työ asioiden korjaamiseksi jatkuu asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi. Otamme asukasturvallisuuden hyvin vakavasti, sanoo Attendon aluejohtaja Tiina Talonen.

Henkilöstömitoitus ei ole ollut viranomaistarkastuksessa riittävä. Tarkastuksen myötä yksikköön on jo palkattu hoitajia yli mitoitusvaatimuksen takaamaan asukasturvallisuus.

– Olemme käyneet viimeisen kahden viikon aikana läpi tiheällä kammalla yksiköidemme toimintaa, jotta epäkohtia saadaan korjattua. Pyydämme anteeksi toimintamme virheitä sekä niistä asukkaille ja omaisille aiheutunutta huolta ja vaivaa, sanoo Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen.

Viikonlopun sekä tulevien viikkojen työntekijöiden määrä on Attendon mukaan turvattu. Muita epäkohtia yhtiö lupaa korjata pikaisesti, jotta tilanne hoivakodissa saadaan normalisoitua mahdollisimman pian.

Aikaisemmin hoiva- ja terveyspalveluyhtiö Esperi Care on ollut otsikoissa Kristiinankaupungin Hoivakoti Ulrikan tapahtumien johdosta. Valvira poikkeuksellisesti päätti keskeyttää hoivakodin toiminnan välittömästi. Taustalta paljastui vakavia, välittömään asiakasturvallisuuteen viittaavia yhteydenottoja.

Attendo on perustettu vuonna 1985 ja sillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa.

Lue myös: Hoivakohun keskellä olevan yhtiön jäljet johtavat veroparatiisiin – nyt irtisanoutui Esperin toimitusjohtaja

Kommentoi Facebookissa