Viro nurin Tallinnassa – Ruotsi varmisti Susijengin MM-kisapaikan!

Lauri Markkanen donkkasi Tallinnassa. (Kuva Hendrik Osula/ FIBA.Basketball)

Suomi voitti MM-karsintaottelussa Viron pistein 76-68. Susijengin MM-kisapaikka varmistui myöhemmin illalla, kun Ruotsi yllättäen voitti Israelin 95-83.

KORIPALLO Viro antoi Suomen miesten koripallomaajoukkueelle Susijengille sunnuntaina Tallinnassa pelatussa MM-karsintaottelussa kovan vastuksen. Jännittävien vaiheiden jälkeen Suomi voitti ottelun pistein 76-68.

Suomi lähti otteluun suosikkina ja panos olikin kova, sillä Viro oli sellainen vastustaja, joka olisi pakko voittaa MM-kisapaikan kannalta. Tauolla Suomi johti pistein 47-36, mutta kolmannella neljänneksellä Susijengi oli täysin helisemässä ja Viro nousi johtoasemaankin.

Viimeisellä neljänneksellä Susijengi kokosi itsensä. Ottelu ratkesi käytännössä jo ennen viimeistä minuuttia.

Sasu Salin oli Suomen paras pistemies 20 pisteellään. Lauri Markkanen heitti 18 pistettä. Markkasen panos oli Suomelle jälleen ratkaiseva, vaikka hän ei parhaalla tasollaan pelannutkaan.

Voitto tuli, vaikka Suomi pelasi kolmannella neljänneksellä surkeinta koripalloaan pitkiin aikoihin. Alkeellisia mokia sattui aivan liikaa. Tallinnassa fanaattisen Viron kotiyleisön edessä pelaaminen oli henkisesti kova haaste, mutta paremminkin Susijengi olisi voinut suoriutua.

Mutta pakkovoiton Susijengi kairasi. Myöhemmin illalla Tel Avivissa varmistui Susijengin MM-kisapaikkaa, kun Ruotsi yllättäen voitti Israelin pistein 95-83.

Koripallon MM-turnaus pelataan 2023 Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa. Suomelle kisapaikka on historiallinen, sillä ensi kertaa Suomi saavuttaisi kisapaikan pelaamalla.

Saavutus on urheilullisesti todella kova. Pääseehän MM-kisoihin Euroopasta vain 12 maata.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasesta hurjaa hehkutusta – ”Lauri nostaa joukkueen kattoon”

Kommentoi Facebookissa