Virossa äänestettiin uudesta parlamentista – pääministeri Kaja Kallaksen puolue menestyi

Pääministeri Kaja Kallas toteaa, että Ukrainan tukemista vastustavalla Ekrellä ei ole asiaa uuteen hallitukseen. (Kuva Fanni Uusitalo/ Valtioneuvoston kanslia)

Vaalien suurin voittaja oli Eesti 200 -puolue, joka kasvatti kannatustaan yhdeksän prosenttiyksikköä.

VIRO Pääministeri Kaja Kallaksen edustama keskustaoikeistolainen puolue menestyi sunnuntaina pidetyissä Viron parlamenttivaaleissa. Reformipuolue kasvatti äänimääräänsä noin kaksi prosenttia ja sai 31 prosentin kannatuksen. Puolue on saamassa kolme lisäpaikkaa Viron parlamenttiin.

Sen sijaan kansalliskonservatiivinen Ekre-puolue menetti kannatustaan hieman alle kaksi prosenttiyksikköä ja kaksi edustajaa. Puolue on edelleen toiseksi suurin noin 16 prosentin kannatuksella. Ekre on vaatinut, että Viron ei tulisi aseista Ukrainaa ja heikentää näin maan suhteitaan Venäjään.

– Olemme sulkeneet hallituskoalition Ekren kanssa mahdollisuuksien ulkopuolelle, ja pysyn sanojeni takana, Kallas kommentoi uutistoimisto AFP:lle.

Vaalien suurin häviäjä oli 15 prosentin kannatuksen saanut, mutta kymmenen paikkaa ja kahdeksan prosenttiyksikköä kannatusta menettänyt keskustapuolue. Suurin voittaja oli puolestaan liberaali Eesti 200 -puolue, joka nousi nyt parlamenttiin 14 edustajalla ja kasvatti kannatustaan yhdeksän prosenttiyksikköä.

Lue myös: Eduskunta hyväksyi Suomen liittymisen Natoon – seitsemän äänesti vastaan

Kommentoi Facebookissa