Virossa alkoi kuukauden kestävä koronasulku – ”Raja tulee lopulta vastaan”

Ravintoloiden on mahdollista myydä Viron koronasulun aikana vain noutoruokaa, liikkeistä apteekit, ruokakaupat ja huoltoasemat voivat olla auki.

Ravintoloiden on mahdollista myydä Viron koronasulun aikana vain noutoruokaa, liikkeistä apteekit, ruokakaupat ja huoltoasemat voivat olla auki. (Kuva Fotolia)

Tiukkojen rajoitustoimien taustalla on maassa nopeasti ja laajalle levinnyt brittimuunnos.

KORONAVIRUS Virossa on alkanut kuukauden kestävä ja erittäin tiukkoja rajoituksia käsittävä koronasulku. Terveysviranomaisten mukaan taudin ilmaantuvuusluku kahden viikon aikana on Virossa yhdeksänkertainen Suomen vastaavaan lukuun verrattuna.

Toimien taustalla on erityisesti nopeasti ja laajalle levinnyt brittimuunnos. Pääministeri Kaja Kallas kertoo covid-19-tilanteen olevan äärimmäisen kriittinen Pohjois-Viron sairaaloissa. Koronasulun on määrä jatkua ainakin huhtikuun puoliväliin asti.

– Koronapotilaiden vuodepaikkojen määrää on lisätty, mutta raja tulee lopulta vastaan, pääministeri Kallas perusteli rajoitusten kiristämistä.

Juttuvinkki: Viron pääministeri teki ensimmäisen ulkomaanvierailunsa – ”Suomen ja Viron suhde on erityinen ja erinomainen”

– Rajoittakaa nopeasti kontakteja muihin ihmisiin katkaistaksenne tartuntaketjut. Muussa tapauksessa virus murtaa terveydenhuoltojärjestelmämme, ja aiheuttaa vaaraa läheisillemme sekä yhteiskunnan heikoimmille.

Uusien määräysten mukaan muun muassa kaikki koulut siirtyvät etäopetukseen, vanhempia on lisäksi kehotettu olemaan viemättä lapsiaan päiväkoteihin. Ravintoloiden on mahdollista myydä vain noutoruokaa, liikkeistä apteekit, ruokakaupat ja huoltoasemat voivat olla auki. Liikunnan harrastaminen sisätiloissa on kielletty ja ulkoilemista suositellaan korkeintaan kahden hengen ryhmissä turvaväliä noudattaen.

Suomenlahden merivartiosto käännytti viime viikolla Helsingin satamassa yhteensä 98 henkilöä takaisin Viroon. Tulijoiden on täytettävä maahantulon kriteerit, eikä pelkkä todistus koronavirustestistä tai rokotuksesta anna ulkomaan kansalaiselle oikeutta maahantuloon Suomeen.

Lue myös: VR asetti maskipakon kaikkiin juniin – ”Junissa ei ole todettu yhtään tartuntaa asiakkailla”

Kommentoi Facebookissa