Vuosia mysteerinä olleen henkirikoksen esitutkinta valmistui – uhria oli puukotettu jo aikaisemmin

Maaliskuussa 2018 epäilty halusi tulla kertomaan osuudestaan poliisille.

Maaliskuussa 2018 epäilty halusi tulla kertomaan osuudestaan poliisille. (Kuva Päivän Lehti)

Tesoman henkirikoksen uhri oli joutunut puukotuksen kohteeksi myös muutama viikko aikaisemmin.

HENKIRIKOS Sisä-Suomen poliisi Tampereella on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koskee Tesomalla 28.–29.12 2014 tapahtunutta henkirikosta. Henkirikos paljastui, kun kävelytieltä löytyi aikaisin aamulla kuollut mies. Tamperelainen mies oli poistunut kotoaan ja käynyt läheisessä baarissa. Kotiin hän ei enää palannut, sillä mies oli puukotettu valtaväylän vierellä kulkevalla väylällä.

Esitutkinnan aikana kerättiin Tesoman kaupunginosasta lähes tuhat DNA-näytettä alueen miehiltä. Paikkatutkinnassa talteen otettuja näytteitä voitiin verrata massaotannassa saatuihin DNA-näytteisiin ja näin kaikille muille taltioiduille esineille, paitsi läheisestä metsästä löytyneille puukolle ja tupelle, voitiin osoittaa esineen jättäjä ja sulkea heidät pois tutkinnasta.

Maaliskuussa 2018 epäilty halusi tulla kertomaan osuudestaan poliisille ja näin mainitusta puukosta ja tupesta löytynyt DNA kohtasi omistajansa. Epäilty on kertonut lyöneensä uhria puukollaan.

Poliisi tutki asiaa murhana tekopaikalla tehtyjen havaintojen perusteella. Esitutkinnassa ei ole voitu teknisellä tutkinnalla varmistaa tapahtumien alkamisen paikkaa, eikä myöskään kuulusteluissa ole saatu tähän asiaan selvyyttä.

Tamperelaisen miehen puukotus tapahtui aamuyöllä kävelytiellä.
Tamperelaisen miehen puukotus tapahtui aamuyöllä kävelytiellä. (Kuva Google Street View)

Vainaja löytyi noin 130 metrin päästä kävelytien mäen päällä olevasta penkistä, jonka kohdalla epäilty ja uhri ovat epäillyn kertoman mukaan todennäköisesti kohdanneet. Penkistä muutama metri vainajan suuntaan oli havaittavissa verta lumessa, mutta teknisessä tutkimuksissa siitä ei saatu osoitettua verta eikä DNA:ta. Uhrin jäljet olivat silmin havaittavissa verijälkien kohdalla ja päättyivät liukastumisjälkiin paikalla, josta uhri löydettiin. Uhrissa oli useampia veitsellä aiheutettuja vammoja.

Esitutkinnan aikana poliisille selvisi myös toinen uhriin kohdistunut rikos. Se on tutkittu epäiltynä törkeänä pahoinpitelynä. Uhri on ilmoittanut, että häntä on puukotettu Lempäälässä yksityisasunnossa. Teko on sattunut 7.12.2014.

Jostakin syystä uhri ei kuitenkaan käynyt lääkärissä, eikä tullut tekemään poliisille asiasta varsinaista rikosilmoitusta. Vammat ovat jääneet ilmeisen vähäisiksi. Tästä teosta epäillään vuonna 1970 syntynyttä Lempäälässä tuolloin asunutta naista. Hän on kiistänyt rikoksen.

Myös tämän asian esitutkinta on nyt päätetty ja siirretään syyttäjälle harkintaan maanantaina 22.10. molempien pöytäkirjojen teknisen valmistelun jälkeen.

Lue myös: Tesoman vuosia selvittämättömänä olleen henkirikoksen tunnustanut vangittiin – todennäköisin syin epäiltynä murhaan

Kommentoi Facebookissa