Vuosikymmenten takainen Viking Sallyn henkirikos selviämässä – tanskalainen mies sai syytteen

M/s Viking Sally tunnettiin myöhemmin nimellä Estonia.

M/s Viking Sally tunnettiin myöhemmin nimellä Estonia. (Kuva Mark Markefelt)

Saksalaisopiskelijoihin kohdistuneista murhasta ja murhan yrityksestä epäilty kiistää.

SYYTE Syyttäjät ovat nostaneet syytteen vuonna 1969 syntynyttä tanskalaista mieshenkilöä vastaan murhasta ja murhan yrityksestä. Teot ovat kohdistuneet kahteen saksalaisopiskelijaan vuonna 1987 Viking Sally -matkustajalaivalla.

Aamuyöllä 28. heinäkuuta 1987 laivan kannella tapahtuneessa silmittömässä hyökkäyksessä Klaus Schelkle kuoli ja Bettina Taxis loukkaantui vakavasti. Syyttäjän käsityksen mukaan teot ovat kohdistuneet puolustuskyvyttömiin uhreihin ja tehty osoittaen erityistä raakuutta ja julmuutta.

Uhrit löysi tuolloin 18-vuotias tanskalainen partiolainen, joka oli tulossa Suomeen partioleirille. Yleisradion mukaan kyseinen partiolainen on nyt epäiltynä oleva mies, joka on muuttanut nimensä.

Vastaaja on kuulusteluissa kiistänyt syyllisyytensä. Vastaaja ei ole vangittuna. Haastehakemus on toimitettu Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen. Käräjäoikeuden kanssa on alustavasti sovittu, että asia käsitellään toukokuussa 2021.

Haastehakemus ja muut oikeudenkäyntiasiakirjat tulevat julkisiksi, kun asian käsittely on alkanut Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Syyttäjinä asiassa toimivat erikoissyyttäjä Heidi Röblom ja aluesyyttäjä Kai Selander Länsi-Suomen syyttäjäalueelta.

Lue myös: Porvoossa poliiseja ampuneille veljeksille 15 vuoden tuomiot – maksimituomio murhan yrityksistä

Kommentoi Facebookissa