Wienissä tehtiin useita kuolonuhreja vaatinut terrori-isku – poliisi ampui Isis-kannattajan

Terroristeja uskotaan olevan useampia ja käynnissä on laaja poliisioperaatio.

Terroristeja uskotaan olevan useampia ja käynnissä on laaja poliisioperaatio. (Kuva AOP)

Parhaillaan käynnissä on laaja poliisioperaatio ja asukkaita on pyydetty pysymään kodeissaan.

TERRORISMI Tyrmistys Ranskassa tapahtuneista terrori-iskuista ei ollut vielä ehtinyt laantua, kun Itävallan pääkaupungissa Wienissä tehtiin useita uhreja vaatinut hyökkäys. Maanantai-iltana kello 20 jälkeen ammuttiin kuudessa eri paikassa ydinkeskustan vanhassa kaupungissa, jossa sijaitsee useita nuorten suosimia baareja.

Tänään alkaneen koronasulun vuoksi kapeilla kävelykaduilla oli vielä normaalia enemmän ihmisiä. Toistaiseksi tiedetään neljän ulkopuolisen uhrin kuolleen, vakavasti loukkaantuneita on useita. Terrori-isku alkoi suljettuna olleen pääsynagogan edustalla.

Yhdeksi tekijäksi on maan sisäministerin Karl Nehammerin mukaan tunnistettu 20-vuotias rikostaustan omannut mies, joka oli viime vuonna saanut 22 kuukauden tuomion yrittäessään liittyä Syyriassa Isis-terroristitaistelijoiden riveihin. Nuoren ikänsä johdosta hänet vapautettiin alle puolessa vuodessa.

Pohjois-Makedonian sekä Itävallan kansalaisuuden omannut mies oli avannut automaattiaseella tulen ja hänellä oli myös räjähdevyö, joka paljastui myöhemmin hämäykseksi. Poliisi ampui lisäksi pistoolilla ja veitsellä aseistautuneen hyökkääjän, yksi poliisi loukkaantui vakavasti.

Islamilaisen terrori-iskun tekijöitä uskotaan olevan useampia, mahdollisesti jopa neljä, ja käynnissä on laaja poliisioperaatio. Asukkaita on pyydetty pysymään kodeissaan ja poliisi on sulkenut Wienin historiallisen keskustan. Hallitus on julistanut tapahtumien vuoksi kolmen päivän suruajan. Useat maailman johtajat ovat esittäneet surunvalittelunsa tapahtuneen johdosta ja tuominneet iskut.

Lue myös: Jälleen kuolonuhreja islamistisissa terrori-iskuissa Ranskassa – poliisin mukaan naisen kaula katkaistiin

Kommentoi Facebookissa