Jälleen kuolonuhreja islamistisissa terrori-iskuissa Ranskassa – poliisin mukaan naisen kaula katkaistiin

Poliisi on eristänyt alueen Nizzassa terrori-iskun ympäristössä.

Poliisi on eristänyt alueen Nizzassa terrori-iskun ympäristössä. (Kuva AOP)

Nizzassa kolme kuoli ja useita haavoittui puukotuksessa, Avignonissa poliisi ampui uhkailijan.

TERRORISMI Ranskaa koettelevat islamistiset terrori-iskut ja maassa on järjestetty niiden vastaisia laajoja mielenosoituksia. Tilanne kärjistyi, kun nuori tsetseenimies leikkasi ranskalaisopettaja Samuel Patyn pään irti kostoksi siitä, että hän oli näyttänyt osana sananvapausopetusta pilakuvia profeetta Muhammedista.

Tänään aamuyhdeksältä paikallista aikaa kolme ihmistä kuoli ja useita haavoittui puukotuksessa Nizzassa Notre-Dame-basilikan luona. Nizzan pormestari Christian Estrosi kertoo Twitterissä, että poliisi on ampunut iskun tekijää, joka on nyt sairaalassa. Poliisilähteiden mukaan yhden naisuhrin kaula olisi katkaistu. Terrorismin vastainen syyttäjä tutkii tapausta.

– Vahvistan, että kaikki viittaa terrori-iskuun. Epäilty toisteli Allāhu akbar, Jumala on suurin, pormestari Christian Estrosi ilmoitti.

Tekijä on paljastunut 21-vuotiaaksi tunisialaiseksi mieheksi, joka oli saapunut Italiaan kuuluvalle Lampedusan saarelle syyskuussa ja Ranskaan lokakuun alussa.

Juttuvinkki: Terrorismirikosten rangaistavuutta halutaan laajentaa – ”Terroristiorganisaatiot eivät pidä jäsenrekistereitä”

Ranskan muslimineuvosto CFCM on tuominnut Nizzan tapahtumat. Neuvosto kehottaa Ranskan muslimeja perumaan profeetta Muhammedin syntymäpäivän kunniaksi järjestettävät Mawlid-juhlallisuudet osoittaakseen solidaarisuutta uhreille ja omaisille.

Presidentti Emmanuel Macron aikoo matkustaa Nizzaan. Macron tuomitsi aikaisemmin Samuel Patyn puukotuksen kovasanaisesti ja on saanut aikaan vihareaktioita islamistisissa maissa, erityisesti Turkissa.

Etelä-Ranskassa Avignonin kaupungin lähistöllä poliisi on puolestaan ampunut henkilön, joka uhkaili ohikulkijoita aseella. Mediatietojen mukaan mies oli myös käyttänyt Allāhu akbar -huudahdusta. Saudi-Arabian Jeddassa paikallinen mies on lisäksi puukottanut Ranskan konsulaatin vartijaa. Puukottaja on pidätetty, lievästi haavoittunut vartija on sairaalahoidossa.

Ranskassa on tapahtunut useita islamistisia terrori-iskuja viime vuosina. Heinäkuussa 2016 tunisialaissyntyinen mies ajoi rekka-autolla kansallispäivää juhlineeseen väkijoukkoon Nizzan rantabulevardilla, surmansa sai yli 80 ihmistä.

  • EDIT 19.00: Päivitetty tiedot tekijästä

Lue myös: Suomalainen pidätettiin Turkissa epäiltynä Isis-terroristiyhteyksistä – kuulusteluita seuraa karkotus

Kommentoi Facebookissa