WWF:n Norppalive on jälleen auki – ”Huippuviihdettä, jossa ei tapahdu juuri mitään”

Suursuosikki Pullervon lisäksi norppanaaras Moona on esiintynyt Norppalivessä.

Suursuosikki Pullervon lisäksi norppanaaras Moona on esiintynyt Norppalivessä. (Kuva WWF)

Norppaliveä on katsottu yhteensä jo yli seitsemän miljoonaa kertaa.

NORPPALIVE Saimaannorppia voi jälleen seurata suorassa lähetyksessä, kun WWF avasi suureen suosioon nousseen Norppaliven. Norppaliveä on katsottu yhteensä jo yli seitsemän miljoonaa kertaa.

– Olemme kuvanneet norppia jo neljänä keväänä, ja konsepti on tänä vuonna kenties ajankohtaisempi kuin koskaan. Kivellä köllöttävien saimaannorppien ihasteleminen on erinomainen tapa saada ajatukset pois huolestuttavista uutisista, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo.

Norpat nousevat toukokuussa Saimaan rantakiville vaihtamaan karvansa. Norppaliven kamera on asennettu samaan paikkaan kuin aiempina vuosina. Saimaannorpat ovat paikkauskollisia, joten suomalaisten suursuosikiksi noussut Pullervo voi näyttäytyä kameran edessä tänäkin keväänä.

– Norppalive tulee tarjoamaan tänäkin vuonna huippuviihdettä, jossa ei tapahdu juuri mitään. Välillä kivellä on norppa, välillä ei. Välillä norppa rapsuttaa itseään, välillä ei. Hitaus, yksinkertaisuus, aitous ja sydämellinen huumori ovat Norppaliven viehätyksen ytimessä, Fritze sanoo.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Janne Neuvosen ja Pukki Visualsin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.

WWF aloitti kaksi vuotta sitten Norppaliven suursuosion innoittamana myös muita livelähetyksiä luonnosta. Suorissa lähetyksissä on seurattu muun muassa liito-oravia, metsäpeuroja, ahmoja ja järvilohia. Huhtikuun aikana Luontolivessä katseltiin kyiden paistattelua kevätauringossa.

– Kaikkien Luontoliven kamerahankkeiden tavoitteena on levittää tietoa harvinaisista tai uhattuina olevista luonnonvaraisista eläinlajeista ja innostaa ihmisiä osallistumaan luonnon suojeluun tarjoamalla omakohtaisia luontoelämyksiä virtuaalisesti, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

Tällä hetkellä WWF:n Luontolivessä voi seurata saimaannorppien lisäksi sääksiä. Tänä vuonna WWF aikoo avata vielä ainakin yhden ennennäkemättömän livelähetyksen.

Lue myös: Seuraa tomaatin elämää kotisohvalta käsin – tomaattilive on avattu!

Kommentoi Facebookissa